De voordelen van een Progressive Web App op een rijtje

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om een Progressive Web App te laten maken. En terecht! Omdat een Progressive Web App een perfecte kruisbestuiving is tussen een website en een applicatie krijg je het beste van beide werelden. Hier zijn alle voordelen van een Progressive Web App op een rijtje gezet.

Meer weten?

Ga het gesprek aan met Laurent!

  Net zo toegankelijk als een website

  Een PWA kun je zien als een website met de mogelijkheden van een mobiele app. Of als een mobiele app met de bereikbaarheid van een website. Iedereen kan zo dus software met “progressive” functionaliteiten overal via een browser op elk apparaat gebruiken. Het hoeft dus niet gedownload te worden en de vindbaarheid kan geoptimaliseerd worden met dezelfde SEO/SEA strategieën als een website.

  Betere engagement dan een website

  Er zijn veel voorbeelden van bedrijven die zijn overgestapt naar een PWA. Een van de voornaamste voordelen die daaruit naar voren komen, is dat de engagement een stuk beter is dan de website. Hier een aantal statistieken:

  • De bounce rate is 43% lager
  • Het aantal sessies stijgt met 80%
  • 134% meer pageviews
  • De gemiddelde laadtijd wordt soms zo’n 8x sneller

  Hogere conversieratio

  Meer activiteit is fijn, maar hoe vertaalt zich dat naar de online doelstellingen? Die gaan bij het gebruik van een PWA ook flink omhoog. PWA’s hebben gemiddeld een hogere conversieratio. Google Developers meldt een gemiddelde conversiestijging van 52%. Er zijn zelfs casestudies waarin het aantal conversies na de transitie naar PWA is verdubbeld.

  Sneller

  Een PWA is ook veel sneller. Dit komt omdat alle bestanden op een slimme manier worden opgeslagen in de cache. Hierdoor is het vaak ook mogelijk om de PWA offline te gebruiken. Door een slimme en efficiënte infrastructuur is de app sneller en lichter.

  Eenvoudige updates

  Omdat de app online te gebruiken is via een (cloud)server is het veel eenvoudiger om direct een update in te voeren. Het is niet meer nodig om een gehele nieuwe versie uit te rollen en deze door elke gebruiker te laten installeren. Zo ben je er ook zeker van dat elke gebruiker de meest recente versie gebruikt.

  Veilig

  Alle data van een Progressive Web App worden verzonden via HTTPs en is daarom in essentie veiliger. Uiteraard zijn er nog altijd veiligheidsrisico’s, waar andere oplossingen voor zijn.


  Als je anno 2020 een digitale tool wilt ontwikkelen, raden wij aan een Progressive Web App te ontwikkelen. Ook als je al een native app of website hebt en je wilt het aantal gebruikers of conversieratio verhogen is het de moeite waarde om de software om te zetten naar een PWA. Onze IT Accelerators denken en helpen daar graag bij. Voor meer informatie kun je ons bereiken via de chat.

  Chat met een expert

  Gerelateerd