6 trends om in de gaten te houden als je een app laat maken

De markt voor mobiele apps groeit gestaag door. Volgens Statista zal de omzet die uit mobiele apps komt de €166 miljard aan gaan tikken in 2020, ten opzichte van €78 miljard in 2016. We behandelen trends die dit jaar een belangrijke rol gaan spelen op de applicatie markt.

Meer weten?

Ga het gesprek aan met Koen!

   

  Artificial Intelligence en Machine Learning

  De opkomst van AI gaat wellicht een beetje onopgemerkt, maar we hebben er al veel mee te maken tegenwoordig. Denk bijvoorbeeld aan spraakherkenning met Siri op Apple devices. Ook zie je steeds vaker een chatbot opduiken, waar je vragen aan kunt stellen. Deze trend zal zich in 2019 uit gaan breiden.

  Instant apps

  Instant apps zijn apps die niet gedownload hoeven te worden. De gebruiker kan een deel van de app eerst uitproberen, zonder dat daarvoor opslag op het mobiele apparaat in beslag wordt genomen. De mogelijkheid tot het maken van Instant apps bestaat al sinds 2016, maar beloofd dit jaar flink toe te gaan nemen.

  Meer draagbare apparaten

  Het aantal gebruikers van smartwatches zal flink door gaan groeien dit jaar. Tot nu toe worden smartwatches vooral gebruikt in de fitness industrie, maar daar belooft verandering in te komen. Mobiele betalingen vinden steeds vaker plaats met smartwatches, maar ook bedrijven als Uber staan te popelen om smartwatches aan de gang te gaan. Het bedrijf ontwikkelde afgelopen jaar een app voor het gebruik op smartwatches.

  Beacon

  Een technologie die sterk in opkomst is, is Beacon. Beacon maakt gebruik van Bluetooth signalen om op locatie contact te leggen met mobiele apparaten. De technologie is erg energiezuinig en er wordt maar een minimale aanspraak gedaan op de batterij van de gebruiker. Een toepassing van Beacon is bijvoorbeeld in een kledingwinkel. Beacon technologie zorgt ervoor dat je bij binnenkomst van de winkel actuele aanbiedingen te zien krijgt op je mobiele telefoon.

  Augmented Reality & Virtual Reality

  Wellicht het beste voorbeeld van de doorbraak van Augmented Reality is Pokémon Go, het mobiele spel dat binnen no-time razend populair werd. Maar ook voor serieuzere doeleinden winnen AR & VR aan populariteit. Chirurgen kunnen bijvoorbeeld worden getraind om operaties uit te voeren met VR. De mogelijkheden breiden zich steeds verder uit, doordat hardware ook doorontwikkeld wordt.

  Virtual Reality
  Virtual Reality

  Mobiele betalingen en wallets

  We zijn erg gewend geraakt aan het gemak van mobiele betalingen. De markt voor mobiel winkelen is geëxplodeerd. Bedrijven als Google en Amazon hebben wallets ontwikkeld waarmee het nog gemakkelijker wordt om betalingen te verrichten op mobiele apparaten. Ook die trend zal zich dit jaar voortzetten.


  Heb je inspiratie opgedaan voor het laten maken van een app? Wij bouwen hem voor je. Stuur ons een bericht via de contact pagina. We denken graag mee met het concretiseren van je plannen.