Wat is mid-code development?

Maak kennis met onze nieuwe werkwijze: mid-code development. Deze ontwikkelmethodiek combineert de voordelen van standaard modules met maatwerk. Zo wordt beschikbare tijd en budget efficient besteed om maximale meerwaarde te creëren.

Mid-code
Meer weten?

Ga het gesprek aan met Koen!

  Om mid-code development beter te begrijpen, is het eerst belangrijk om te kijken naar de andere opties: Low code en Maatwerk. Twee compleet tegengestelde werkwijzes die beide veel voordelen bieden in verschillende situaties, maar ook beide andere nadelen en uitdagingen kent.

  Low Code Development

  Low-code-ontwikkeling is een proces waarbij een beperkte hoeveelheid code wordt gebruikt om een softwaretoepassing te creëren. Deze methode is de laatste jaren steeds populairder geworden, omdat de ontwikkeling van toepassingen hiermee sneller verloopt en er minder gespecialiseerde kennis van codering nodig is. Vaak is in een handige drag&drop interface al snel eigenhandig software in te richten. De kracht zit hem in de bewezen kwaliteit van standaardmodules. Er zijn echter enkele nadelen verbonden aan het gebruik van low-code-ontwikkeling, zoals het gebrek aan flexibiliteit en aanpasbaarheid. Dat kan voor veel organisaties enorm beperkend zijn. Vaak missen low code platformen juist net de essentiële functionaliteiten die nodig zijn voor de unieke aard van de organisatie en ontbreken vaak de geschikte mogelijkheden voor koppelingen met benodigde systemen.

  Maatwerk software

  De ontwikkeling van software op maat is een proces waarbij een specifieke softwareoplossing wordt ontworpen en gecreëerd die geheel aansluit bij de en organisatie. Dit kan een enorm voordelige aanpak zijn voor bedrijven die unieke of specifieke behoeften hebben waaraan niet kan worden voldaan met kant-en-klare software. Maatwerk software kan ook worden afgestemd op de individuele workflows van een bedrijf, waardoor het efficiënter en effectiever wordt. Hierdoor kun je echt het verschil maken en waarde toevoegen. De ontwikkeling van software op maat kan echter ook duur en tijdrovend zijn. Dit komt doordat alles from scratch wordt opgezet. Hierdoor besteed je kostbare tijd aan het opnieuw ontwikkelen van basis-functionaliteiten zoals bijvoorbeeld authenticatie.

  Mid-code Development

  Als maatwerk softwareontwikkelaar geloven we dat maatwerk software vaak essentieel is om maximale meerwaarde te creëren. Daarnaast zien we ook dat er enorm veel winst te behalen valt door het toepassen van standaard modules. We introduceren daarom een nieuwe werkwijze: Mid-code Development. Mid-code is een methode die de voordelen van low-code en maatwerk softwareontwikkeling combineert. Door een modulaire aanpak is het mogelijk om snel verschillende standaardmodules samen te stellen. Hierdoor komen ruimte en middelen beschikbaar voor echt differentiërend maatwerk. Ons team van ervaren ontwikkelaars kan zo nog meer richten op de unieke behoeften van de organisatie en klanten. Zo realiseren we efficient effectieve software die perfect integreert in jouw organisatie.

  De voordelen:

  Dankzij het gebruik van modules en maatwerk maakt mid-code development het mogelijk om snel zeer effectieve apps te maken die perfect in de structuur van de organisatie van onze klanten passen. Een paar voordelen die gepaard gaan met mid-code-ontwikkelingen worden hieronder opgesomd:

  • Snelle time-to-market – Met mid-code-ontwikkeling kunt u snel effectieve software maken die aan uw specifieke behoeften voldoet. Dit betekent dat u de software sneller live staat dan met traditionele methoden.
  • Verhoogde flexibiliteit – Mid-code ontwikkeling stelt u in staat zich snel aan te passen aan veranderingen in uw bedrijf of klantvereisten. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat uw software up-to-date blijft en voldoet aan de wensen van uw organisatie.
  • Verbeterde kwaliteit – Het gebruik van een modulaire aanpak bij de ontwikkeling van mid-code leidt tot een hogere kwaliteit van het eindproduct. Dit komt doordat elk onderdeel al is getest voordat het tot het eindproduct wordt geassembleerd. Daarna worden alle modules continue verbeterd, waardoor de software meebeweegt met de tijd.
  • Beter te koppelen – Software kan met andere software koppelen door een API. Deze zijn niet altijd beschikbaar en dient deze op maat uitgewerkt te worden. Met mid-code development kun je er vanuit gaan dat alle software met elkaar gekoppeld kan worden.
  • Ruimte voor maatwerk – Door gebruik te maken van bewezen modules, is er meer ruimte voor écht maatwerk. Op deze manier zetten we ons team van developers enkel in om meerwaarde te creëren. Zij passen de software aan uw specifieke eisen aan. Dit zorgt ervoor dat wij software kunnen maken die perfect past in uw bedrijfsstructuur en voldoet aan de behoeften van uw klanten.

  Benieuwd naar hoe wij mid-code development inzetten, bekijk dan ons proces of vraag vrijblijvend een audit aan.