Wat is de rol van een Scrum Master in het Scrum team?

Meer weten?

Ga het gesprek aan met !

   

  Een Scrum Master is een belangrijke speler in het Scrum team. Maar waarom eigenlijk? En wat is het verschil met een met een IT Accelerator? Joey Houtenbos licht zijn rol als Scrum Master bij SevenLab toe.

  Joey, wat doet een Scrum Master?

  ”Als Scrum Master bij SevenLab houd ik mij bezig met het organiseren van Scrum meetings, zoals de review meeting, de retrospective en natuurlijk de planning van iedere Sprint. Ik zorg ervoor dat de taken helder uitgewerkt zijn en dat het team alle user stories goed begrijpt. Tijdens de retrospective kijk je naar de Sprint, hoe heeft het team het gedaan? Hoe heeft de Product Owner het gedaan en hoe kunnen we onszelf verbeteren, zodat dat in de volgende Sprint nog beter gaat. Tijdens de review meeting laat het team zien wat ze gemaakt hebben. Ze presenteren het aan de Product Owner en die geeft daar feedback op waar ze weer mee aan de slag kunnen.

  Scrum Master Joey at work

  Waarom moet je een Scrum Master in je team hebben?

  ”Het is handig om een Scrum Master in je team te hebben, omdat je iemand nodig hebt die kan praten met zowel het development team als met de Product Owner. En op die manier kun je het project zo soepel mogelijk laten verlopen.”

  Wat is het verschil met een IT Accelerator?

  ”De IT Accelerator is wat meer op de business gefocussed. Hij ondersteunt dus eigenlijk de Product Owner. Ik als Scrum Master zit er wat onafhankelijker in en schakelt tussen het team en de Product Owner.”