Tijd voor een upgrade

Na 7 jaar 7Lab is het tijd voor een upgrade. Een nieuwe uitstraling die nog beter past bij de organisatie die we nu zijn. Een persoonlijk en betrokken software boetiek dat kwalitatief maatwerk ontwikkelt met het oog op de toekomst. Daarom is 7Lab vanaf nu SevenLab.

Meer weten?

Ga het gesprek aan met Koen!

  Hoe het allemaal is begonnen

  Gedreven door een tomeloze ambitie en passie voor code besloten Bas Alderding en Koen ter Velde naast hun studie een bedrijf op te richten voor het ontwikkelen van websites en webshops. Al gauw kregen ze de ruimte bij een bevriend IT bedrijf in Amstelveen; een klein bureau vlak naast het tosti-apparaat in de lunchruimte. Ondanks de geur van gegrilde kaas kreeg het bedrijf een steeds serieuzere vorm en in 2012 was het tijd om te verhuizen naar hun eigen kantoorruimte. Vierentwintig hele vierkante meters in het souterrain, oftewel de kelder.

  Na verloop van tijd bleek dat verderreikende IT oplossingen veel meer waarde bieden voor de klant dan websites of webshops. Ze begonnen daarom met het ontwikkelen van software op maat. Deze digitale oplossingen werden technisch steeds uitdagender, dus is de hulp van IT-er Joey Houtenbos ingeschakeld. Dit drietal bleek een gouden formule en in 2014 riepen ze samen 7Lab in het leven. Na vier jaar in Haarlem actief te zijn geweest, is het bedrijf neergedaald in de Houthavens van Amsterdam, om daar zoveel mogelijk mensen en bedrijven te helpen met slimme software. Inmiddels is SevenLab uitgegroeid tot een team van 19 vakenthousiastelingen, met een eigen UX/UI-afdeling, dat zich dagelijks inzet voor een breed scala aan toepassingen voor een nog breder scala aan klanten.

   

   

  Het oog op de toekomst

  Nog altijd zetten we ons in voor een beter leven met slimme software. Maar inmiddels doen we dat nog meer met het oog op de toekomst. Het is namelijk onze visie dat elke organisatie zal veranderen in een volledige  IT organisatie. Ook jouw organisatie! Wij ontwikkelen daarom software die niet alleen bijdraagt aan je huidige doelstellingen, maar ook bouwstenen vormen voor één toekomstbestendig ecosysteem. Een samenwerkend geheel waarin de mens altijd een centraal onderdeel van blijft. Want de mens blijft het belangrijkste kapitaal van elke organisatie.

  Wij vonden dat het daarom tijd werd voor een nieuwe uitstraling die past bij de professionaliseringsslag die we de afgelopen jaren hebben doorgemaakt. Wij zijn erg enthousiast over het resultaat. Het is futuristisch en warm tegelijk. Vanaf nu kun je ons herkennen aan de omgedraaide zeven en de felle geelgroene kleur. Daarnaast hebben we in verschillende stijlelementen de schuine lijn van onze zeven verwerkt. Onze naam blijft hetzelfde, maar schrijven we voortaan volledig uit.

   

   

  Discover. Design. Build. Grow.

  Om toekomstbestendige software te ontwikkelen hebben wij ons proces opgedeeld in vier doelgerichte fases.  Tijdens de Discover-fase plaatsen we de digitale ambities van onze klanten in de strategie van de organisatie. In gerichte workshops ontdek je samen met onze ervaren IT Business Experts waar de kansen liggen voor IT. Tijdens de Design-fase vinden we aansluiting bij alle stakeholders en maken we de software tastbaar. Onze creatieve UX/UI Designers onderzoeken de wensen en behoeftes van de eindgebruikers en werken dit uit tot een intuïtief en gebruiksvriendelijk ontwerp. Vervolgens is het tijd om de software te bouwen.

  In de Build-fase ontwikkel je samen met een team van gecertificeerde Developers in korte sprint van twee weken een volledig werkend eindproduct. Gedurende de ontwikkeling houd je altijd een hand aan het stuur als Product Owner. Hierbij krijg je uiteraard begeleiding bij van onze IT Accelerator. Wij stoppen niet niet als de software af is en blijven zorg bieden voor het product in de Grow-fase. Zo helpen we met de implementatie en adoptie van de software en bieden we ondersteuning voor IT Architectuur, Security en Support.

   

  De volgende digitale stap

  De afgelopen zeven jaar hebben we ons mogen inzetten voor veel uitdagende softwareprojecten voor diverse opdrachtgevers. Ook hebben we veel leuke collega’s mogen verwelkomen in ons team. Daar kijken we met veel trots op terug, maar we kijken ook vooral uit naar de toekomst! Ook de toekomst van jouw organisatie.

  Ook toe aan een upgrade? Wij staan klaar om te helpen bij het realiseren van al je digitale ambities en bespreken deze graag een keer bij ons op kantoor of in een digitaal videogesprek.