Software oplossingen voor iedere branche

Software oplossingen? Software is niet meer weg te denken uit welke branche dan ook. Om dat aan te tonen geven we je wat voorbeelden van verschillende toepassingen van software. Je leest dit gehele artikel in ongeveer 5 minuten.

maatwerk software
Meer weten?

Ga het gesprek aan met Koen!

  Logistiek

  Software en logistiek zijn inmiddels onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de logistieke wereld is efficiëntie de sleutel tot succes. Slimme software zorgt er bijvoorbeeld voor dat schepen efficiënt geladen kunnen worden en dat het gewicht goed verdeeld wordt over het schip. Een verkeerd geladen kan zeer ernstige gevolgen hebben, zo bewees de MSC Zoe begin dit jaar, toen het meer dan 300 containers verloor.

  Voor Nippon Express ontwikkelden wij een Track & Trace systeem voor meer dan 60.000 gebruikers. Deze progressive web app brengt lucht-, land- en zeevracht samen in één platform. Met de app bereikte we uiteindelijk de volgende doelen:

  • We brachten verschillende divisies van Nippon Express samen
  • We hebben gezorgd voor een moderne en uniforme uitstraling
  • Meer inzicht voor de klant

  Inspectie, controle & bouw

  Ook in de wereld van inspecteurs is veel tijdswinst geboekt door de toepassing van slimme software. Zo ook bij Nebest Adviesgroep, waar we een app voor bouwden die inspecteurs twee keer zo snel reportages laat opleveren. Daarnaast wordt er nu gewerkt met een duidelijk en eenduidig format, waardoor de professionaliteit is verhoogd. Ook de link met het kantoor is beter, doordat alle inspectie resultaten direct kunnen worden bekeken door alle betrokkenen.

  In de bouw worden gehele processen inzichtelijker gemaakt door de toepassing van software. VKG Keurmerk liet ons een app ontwikkelen waarmee de gehele keten op het gebied van kunststof kozijnen geïntegreerd wordt en alle betrokkenen beter samen kunnen werken. De fabrikant maakt een project aan, waarna de monteur het kozijn oplevert en de klant een certificaat ontvangt met uitgebreide garantie. Deze app en manier van werken zorgen ervoor dat het VKG Keurmerk beter zichtbaar wordt en klanten beter gebonden kunnen worden aan het merk.

  Onderwijs

  Het onderwijs is een branche waar veel administratie bij komt kijken. Hogescholen hebben tienduizenden leerlingen, waarvan alle gegevens bij gehouden dienen te worden. Het maken van bijpassende roosters en vakkenpakketten is daarom een tijdrovende aangelegenheid. Met onze software maakten we dat voor het Nova College wat gemakkelijker. 13.000 leerlingen van het Nova College kunnen via de webapplicatie die we bouwden zelf hun vakkenpakket samenstellen. De administratieve last is hierdoor drastisch verlaagd. Ook zorgt de webapplicatie ervoor dat het keuzeproces gemakkelijker is geworden en kan er tegelijkertijd meer achtergrond informatie geboden worden over de te kiezen vakken.

  Industrie & andere branches

  Farm21 ontwikkelt professionele landbouw sensoren die ervoor zorgen dat boeren maximaal rendement kunnen halen uit hun landbouwgrond. De software in de sensoren analyseert direct de data uit de bodem van de landbouwgrond, waardoor eventuele aanpassingen in voeding voor het gewas kunnen worden voorspelt en toegepast.

  Farm21 is een nieuw bedrijf en heeft dus vanaf de start gebruik kunnen maken van slimme software, waardoor er geen lastige transitie nodig is. Een andere bedrijf dat bijvoorbeeld vanaf haar oprichting gebruik maakt van slimme software is Uber. Zo goed zelfs, dat het bedrijf binnen korte tijd een marktaandeel van 76% in de VS heeft bemachtigd. De slimme software oplossingen koppelt beschikbare bestuurders aan klanten die vervoert willen worden. Waar eerst nog een tussenpersoon nodig was voor deze handeling, wordt dat nu volledig overgenomen door software.

  Overtuigd van het nut van software? Zelf aan de slag? Neem contact op met Koen en begin met innoveren.