Software laten maken: dit is waarom

Het moge duidelijk zijn dat ieder bedrijf software nodig heeft, van start-up tot corporate. In een eeuw waarin efficiëntie en snelheid essentieel zijn voor het behalen van bedrijfsdoelstellingen is op maat gemaakte software onmisbaar aan het worden.

Meer weten?

Ga het gesprek aan met Koen!

   

  Heeft mijn bedrijf wel custom software nodig?

  Wellicht stel je jezelf die vraag. Waarom kun je niet gewoon bestaande software gebruiken? Het antwoord is: schaalbaarheid en flexibiliteit. Er is gigantisch veel software beschikbaar. Denk aan software voor interne communicatie zoals Slack, of software voor het managen van projecten en teams zoals Notion. Ja, de aanschafkosten voor het gebruik zijn lager dan bij het ontwikkelen van software op maat, maar software op maat laten maken is een investering die zichzelf terug verdient. Doordat je processen stroomlijnt kan je bedrijf doorgroeien en zul je een competitief voordeel hebben ten opzichte van concurrenten. Software op maat groeit mee met je bedrijf, terwijl bij bestaande software de kosten snel op zullen lopen wanneer er meer gebruikers bij komen.

  Structuur

  Een van de gebieden waarbij software op maat laten maken goed tot z’n recht komt is bij het aanbrengen van structuur. Met een groeiend aantal sociale media kanalen kan het lastig zijn om het overzicht te bewaren. Waar bevindt je doelgroep zich nou eigenlijk? Met custom software kun je bijvoorbeeld alle social media kanalen overzichtelijk naast elkaar gebruiken en content direct verspreiden via alle kanalen tegelijk. Dat levert een aanzienlijke tijdsbesparing op.

  Werkt je bedrijf nog veel met Excel sheets? Dan neemt dat waarschijnlijk veel tijd in beslag. Excel is een tijdrovend programma dat niet erg overzichtelijk is. Software op maat biedt efficiëntere en overzichtelijkere alternatieven. Voor Kunst.nl bouwden we bijvoorbeeld een compleet nieuw platform, waar andere ontwikkelaars op door kunnen bouwen en waarbij nieuwe functionaliteit mogelijk is. Kunst.nl had ouderwetse scanners die niet meer werden ondersteund door de leverancier. Met het platform dat we bouwden kunnen producten worden uitgescand, waardoor de voorraad actueel blijft. Kunst.nl biedt abonnementen aan waarbij klanten kunst kunnen kopen of huren. Bestaande software voldeed niet aan de specifieke eisen die het bedrijf had, waardoor ze besloten om software te laten maken.

  kunst.nl bus
  Kunst.nl

  Overtuigd van het nut van custom software laten maken? Neem contact op met Bas. Nog niet overtuigd? Neem een kijkje bij onze casussen en zie wat we reeds bouwden.