Meer weten?

Ga het gesprek aan met Koen!

  Nederland behoort tot de internationale voorlopers als het gaat om softwaregebruik. Veel sectoren zien een enorme toename in de investering en waarde van digitale oplossingen. Toch zijn er ook sectoren die relatief achter blijven in deze trend. Lees hier in welke sectoren bedrijven zijn genoodzaakt mee te bewegen in de digitale opmars en in welke sectoren liggen er kansen om te pionieren met IT. 

  Waarde per sector

  De zakelijke dienstverlening is met een totale waarde van 11 miljard euro aan digitaal kapitaal de koploper in de Nederlandse markt. De ICT is logischerwijs ook een digitale grootgebruiker evenals sectoren als de overheid, onderwijs, zorg en industrie. Sectoren die nog niet meegaan in deze trend zijn vastgoed, horeca en de agrarische sector. 

  Vastgoed

  Er is nog relatief weinig innovatie binnen de vastgoedsector. Dat komt onder andere door de hoge kapitaalintensiteit en extensieve levensduur van onroerend goed. Dit betekent dat er tegelijkertijd nog veel laaghangend fruit is als het gaat om digitalisering. Denk bijvoorbeeld aan het automatiseren van het verhuurproces of een online dashboard dat de bezetting van gebouwen monitort.

  Zakelijke dienstverlening

  Binnen de zakelijke dienstverlening heeft een enorme digitale transformatie plaatsgevonden. Deze transitie wordt met name door de grote bedrijven aangevoerd. Dit voert de druk op voor de kleine organisaties. Door het implementeren van software op maat zorg je ervoor dat je bedrijf toekomstbestendig is en meebeweegt met de sector. 

  Lees hier hoe software de rol van de verzekeraar verandert

  Agrarische sector

  Ondanks de lage digitale inzet, merken wij veel vraag naar innovatie in de landbouw. Er liggen namelijk veel kansen voor digitalisering binnen de agrarische sector. De juiste digitale oplossing zorgt voor een efficiëntere landbouw, effectieve inzet van machines en een overzichtelijke supply chain. Dit kan niet alleen kosten besparen, maar ook bijdragen aan de sustainability.

  Een voorbeeld van innovatie in de agrarische sector is ons broederbedrijf Farm21

  Zorg

  De zorg is de afgelopen tijd onder veel druk komen te staan. Waar software voorheen voornamelijk bijdroeg aan betere behandelingsmethodes en optimale ervaring voor de patient, is de software tegenwoordig ook noodzakelijk voor een efficiënte inzet van personeel en gestroomlijnde procedures. Voor veel afdeling kan de juiste oplossing enorm veel druk van de ketel halen, waardoor er meer ruimte ontstaat voor zorg.

  Bekijk een relevante case in de zorg.

  Onderwijs

  Het onderwijs maakt het afgelopen jaar een enorme inhaalslag op het gebied van IT. De coronamaatregelen hebben de complete sector geforceerd te zoeken naar digitale oplossingen, voor lessen op afstand, het aanbieden van digitaal lesmateriaal en online leerlingendossiers. De beperkte tijd voor het inrichten van digitaal onderwijs zorgt ervoor dat er nog veel ruimte is voor verbetering en optimalisatie.

  Bekijk hier de case van Edualdo

  Toekomst van software

  De komende jaren verwachten we dat in alle sectoren nog verdere slagen worden geslagen op het gebied van digitalisering. Onderwijs, zorg en publieke sector zal een verder inhaalslag slaan. Door de komst van 5G en hypersnelle connectie zal er ook ruimte ontstaan voor een nieuwer digitale werkwijze in ‘mobiele’ sectoren als de bouw en transport.