RPA Software: vier manieren om je bedrijf te optimaliseren

Robotic Proces Automation Software is de digitale oplossing om bedrijfsprocessen te automatiseren. Dit zijn slimme programma’s die als een digitale robot in staat zijn om repetitieve en tijdsintensieve taken volledig over te nemen. Door technologieën als A.I. en Machine Learning toe te passen wordt de ‘bot’ steeds beter in het uitvoeren van deze taak. Zo’n onvermoeibare en foutloze digitale werknemer kan op veel gebieden een hoop tijd en geldwinst opleveren. Hier zijn vier voorbeelden van optimalisatie met RPA Software.

Meer weten?

Ga het gesprek aan met Koen!

  Wat is RPA Software?

  https://www.youtube.com/watch?v=9URSbTOE4YI

  Voorbeelden van RPA Software

  HR

  Het klinkt tegenstrijdig maar bij een human resources afdeling kan een robot als collega zeer voordelig zijn. Naast het mensenwerk komt er bij HR namelijk ook veel herhaaldelijk administratief werk kijken. Een nieuwe medewerker betekent vaak ook veel tijd besteden aan documenten verzamelen, accounts aanmaken en bank en persoonsgegevens invoeren. Dit zijn allemaal taken die RPA software zou kunnen overnemen. Deze kan in een mum van tijd de werknemer volledig in het bedrijf integreren. Zo blijft er meer tijd over voor HR medewerkers om zich richten op het echte mensenwerk en een snellere groei van het team te realiseren.

  Data Management

  Om de juiste strategische keuzes te maken is het belangrijk om goed in te spelen op alle relevante data. Ervaring leert dat de meeste tijd bij de data-analyse verloren gaat aan het handmatig verzamelen van relevante data uit de brei van beschikbare informatie. Slimme RPA software kan dit volledig overnemen en alle documenten scannen om alleen de noodzakelijke gegevens te verzamelen. Doordat deze kant en klaar worden gepresenteerd in een pdf-file of digitaal dashboard, kan alle tijd besteed worden aan een grondige analyse. Het is zelfs mogelijk om het programma te leren om strategische suggesties te geven.

  Facturatie

  Opstellen en versturen van facturen en deze verwerken in de financiële administratie kan voor veel bedrijven een hoop tijd en werk kosten. Zeker voor grote bedrijven met veel klanten is het interessant om dit te automatiseren met RPA Software. Deze leert de juiste gegevens te koppelen en voert alles automatisch in. Uiteraard verwerkt de software alles automatisch in de financiele administratie. Een van de grote voordelen hiervan is dat RPA Software het aantal fouten minimaliseert.

  Planning

  Bij bedrijven met veel personeel is de planning een van de meest complexe processen. Vaak gaat er ook veel fout omdat het lastig is om adequaat in te spelen op een plotse toename in ziekmeldingen, vakantieaanvragen, ruilingen of locatiewijzigingen. Een planningsbot zou hierbij goed van pas komen. Deze leert zichzelf om herhaaldelijke veranderingen secuur te verwerken in de gehele planning. Zo hoeven de planningsmedewerkers zich enkel te richten op uitzonderlijke gevallen en hebben ze meer ruimte voor een efficiëntere inzet van het personeel.


  Dit zijn vier voorbeelden van key-bedrijfsprocessen waar RPA Software taken kan automatiseren. Er is nog veel meer mogelijk. Bij elk proces met repetitieve taken is met de juiste inzet van RPA Software winst te behalen.

  SevenLab heeft veel ervaring met procesautomatisering en bedrijfsoptimalisatie. Onze IT Accelerators vertalen unieke bedrijfsdoelstellingen naar digitale oplossingen op maat. Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek welke inzet van software jouw bedrijf snel en gericht vooruit kan helpen.