Lees onze nieuwe whitepaper over AI taalmodellen →

Expertise Werkwijze Over ons Blogs Cases EN
Neem contact op

Community platform kennisuitwisseling voor docenten

Klant Edualdo.nl
Datum december 2018
Product Online Platform

Vraag het aan Edualdo

Edualdo is een initiatief van Schoolinfo en is dé plek waar leraren, schoolleiders en teamleiders kennis en ervaring uitwisselen. In samenwerking met Koos Service Design heeft SevenLab dit crossmediale platform ontwikkeld. Hierbij verzorgde Koos het ontwerp en de intuïtieve UX. SevenLab is verantwoordelijk voor de logische inrichting van de IT en de frontend- en backendontwikkeling.

Gemaakt voor verbinding

Schoolinfo zocht een digitale oplossing voor het verbeteren en professionaliseren van het onderwijs. Om te ontwikkelingen hebben docenten goede sparringpartners en gevalideerde input uit de praktijk nodig, maar vaak is dat niet te vinden op school. Er is weinig tijd en het is lastig om de juiste vraag aan de juiste persoon te stellen. Daarom is de Edualdo App bedacht. Een makkelijke, efficiënte en leuke manier om docenten met elkaar te verbinden om samen het onderwijs te verbeteren.

Ontworpen voor docenten

Het ontwerp van de Edualdo App is volledig gericht op de kennisdeling van docenten . Alles begint bij de vraag van de docent. Hoe zorgen we er voor dat die zo makkelijk en snel mogelijk gesteld kan worden aan de community? Daarnaast zal het niet slagen zonder goede antwoorden. Collega’s en coaches moeten daarom gestimuleerd worden om zo relevant en compleet mogelijke te beantwoorden.

 

 

 

Rapportages, API, PWA

Het resultaat is een Progressive Web App waarop docenten uit heel Nederland kennis kunnen delen en een community kunnen vormen. Om de innovatie binnen het onderwijs inzichtelijk te maken, moet de kennisdeling op het platform meetbaar zijn. Daarom kunnen er eenvoudig rapportages gemaakt worden over de ontwikkelingen. Zodra er eenmaal een hoop vragen en antwoorden in het systeem staan is het mogelijk om te koppelen met andere partner systemen. Een goede API als basis helpt hierbij. Docenten hebben het al druk genoeg. Daarom moet de app op elk apparaat fijn, efficiënt en intuïtief werken. Zo kun je bijvoorbeeld in de trein nog even snel de laatste vragen kunt checken.

Voordelen

  • Edualdo draagt dagelijks bij aan het verbeteren en ontwikkelen van het onderwijs. Meer dan 400 vragen van docenten zijn niet langer meer onbeantwoord.
  • Het platform blijft in beweging en inspelen op actuele uitdagingen. Zo had de app een grote bijdrage aan het vormgeven van digitale lessen tijdens de corona-uitbraak
  • Het plarform is in korte tijd uitgebreid met een aparte ruimte waar schoolbestuursleden met elkaar in gesprek kunnen over het veilig inrichten van het onderwijs.

 

Resultaat

Unieke platform gebruikers 2600+
Aantal vragen beantwoord 750+

"SevenLab is een betrouwbare partij met veel oog voor de klant. Ze denken actief met je mee, zijn enorm behulpzaam en flexibel."

Satish Bahwanidin

Projectleider VO-raad

Waarom werken met SevenLab?

Een prettige samenwerking, met robuuste en innovatieve software als resultaat.

Meer lezen

Robuust

Onze 16 jaar ervaring garandeert topbeveiliging in onze portals, apps en procesautomatisering software.

Innovatief

We integreren de nieuwste tech zoals AI en taalmodellen, altijd vooroplopend in technologie.

Persoonlijk

Ons dynamische team maakt elke samenwerking zowel leuk als productief.