Home Over ons Proces Cases Inzichten Vacatures Contact EN
Vraag een offerte aan
edualdo

Community platform kennisuitwisseling voor docenten

Klant Edualdo.nl
Datum december 2018
Product Online Platform

Vraag het aan Edualdo

Edualdo is een initiatief van Schoolinfo en is dé plek waar leraren, schoolleiders en teamleiders kennis en ervaring uitwisselen. In samenwerking met Koos Service Design heeft SevenLab dit crossmediale platform ontwikkeld. Hierbij verzorgde Koos het ontwerp en de intuïtieve UX. SevenLab is verantwoordelijk voor de logische inrichting van de IT en de frontend- en backendontwikkeling.

Discover

Schoolinfo zocht een digitale oplossing voor het verbeteren en professionaliseren van het onderwijs. Om te ontwikkelingen hebben docenten goede sparringpartners en gevalideerde input uit de praktijk nodig, maar vaak is dat niet te vinden op school. Er is weinig tijd en het is lastig om de juiste vraag aan de juiste persoon te stellen. Daarom is de Edualdo App bedacht. Een makkelijke, efficiënte en leuke manier om docenten met elkaar te verbinden om samen het onderwijs te verbeteren.

Meer over deze fase

Design

Bij het ontwerp van de Edualdo App is rekening gehouden met de volgende criteria:

 • Makkelijk een vraag kunnen stellen
  Alles begint bij de vraag van de docent. Hoe zorgen we er voor dat die zo makkelijk en snel mogelijk gesteld kan worden aan de community?
 • Goede antwoorden krijgen
  Zonder goede antwoorden zal het platform niet slagen. Collega’s en coaches moeten daarom gestimuleerd worden om zo relevant en compleet mogelijke te beantwoorden.
 • Rapportages maken
  Om de innovatie binnen het onderwijs inzichtelijk te maken, moet de kennisdeling op het platform meetbaar zijn. Zo kunnen er eenvoudig rapportages gemaakt worden over de ontwikkelingen,
 • API driven opzet
  Zodra er eenmaal een hoop vragen en antwoorden in het systeem staan is het interessant om te kijken naar mogelijke koppelingen met andere partner systemen. Een goede API als basis helpt hierbij
 • App ervaring bieden
  Docenten hebben het al druk genoeg. Daarom moet de app op elk apparaat fijn, efficiënt en intuïtief werken. Zo kun je bijvoorbeeld in de trein nog even snel de laatste vragen kunt checken
 • Meer over deze fase

Build

In nauwe samenwerking met SchoolInfo hebben de developers van SevenLab gebouwd aan een Progressive Web App waarop docenten uit heel Nederland kennis kunnen delen en een community kunnen vormen. Dit alles werkt optimaal zowel in de browser als op mobiel en tablet; ook offline!
Het uitgangspunt van Onepush is een algoritme dat een scheepsontwerp om kan zetten in bruikbare bouwtekeningen. De uitdaging voor SevenLab was om deze technologie uit te werken tot een schaalbare digitale tool. Met expertise op het gebied van zowel IT als business, hebben wij Onepush van A tot Z hierbij kunnen adviseren. De voornaamste doelstellingen die centraal stonden waren tijdsbesparing en schaalbaarheid. In de vorm van een full-on SaaS-platform is er een ‘disruptive business model’ opgesteld die een nieuwe dimensie geeft aan scheepsbouw van nu.

Meer over deze fase

Grow

Inmiddels wordt de Edualdo App veel gebruikt en draagt het dagelijks bij aan het verbeteren en ontwikkelen van het onderwijs. Meer dan 400 vragen van docenten zijn niet langer meer onbeantwoord. Het platform blijft in beweging en inspelen op actuele uitdagingen. Zo had de app een grote bijdrage aan het vormgeven van digitale lessen tijdens de corona-uitbraak en hebben we in korte tijd een aparte ruimte gecreëerd waar schoolbestuursleden met elkaar in gesprek kunnen over het veilig inrichten van het onderwijs.

Meer over deze fase

Resultaat

Unieke platform gebruikers 2600+
Aantal vragen beantwoord 750+