Ons community platform voor Edualdo

In het voorjaar van 2018 kregen wij vanuit Edualdo de vraag om een voorstel te maken voor het ontwikkelen van een community platform voor leraren in het voortgezet onderwijs. Later dat jaar leverden we de eerste versie op van dit platform. In dit artikel lichten we de functionaliteiten toe die we verwerkt hebben in de software voor Edualdo.

 

Meer weten?

Ga het gesprek aan met Koen!

  Menno Knol, Product Owner voor Edualdo, was opzoek naar een community platform waarop kennis gemakkelijk gedeeld kon worden tussen docenten en waarin de gebruiker centraal stond. Bestaande platforms, zoals groepen op Facebook of LinkedIn hadden volgens hem andere belangen en dus besloot hij software op maat te laten maken. Het gebruik van het community platform begint bij het aanmaken van een account. Daarmee kunnen gebruikers vragen stellen en reageren op andere vragen. Zo stelt een docent bijvoorbeeld de vraag: ”Zijn er collega’s die een leuke manier van huiswerk nakijken hebben?” Andere ingelogde docenten zijn vrij om hier hun input op te geven. Ook zijn vragen als deze te volgen en kunnen gebruikers beoordelen of reacties nuttig zijn. Berichten kunnen tevens gefilterd worden op een specifiek vak of thema.

  Het dashboard van Edualdo

  Overige functionaliteiten

  Een andere functie die we toegevoegd hebben aan Edualdo is het delen van documenten. Deze functie is erg handig wanneer een docent bijvoorbeeld een bestand wil delen waarin hij of zij een specifieke huiswerk opdracht toelicht. Een andere functionaliteit die Menno graag verwezenlijkt zag worden was het gebruik als Progressive Web App. Een PWA is een mobiele website die precies zo functioneert als een app. De gebruiker merkt niet dat hij/zij eigenlijk gebruik maakt van een mobiele website en het downloaden van een app is niet nodig.

  Verder voegde we aan het community platform nog een moderatie functie toe en kan het platform gebruik eenvoudig worden gemonitord. Op die manier wordt er een maximaal gebruikersgemak gerealiseerd. De meest recente feature die we hebben ontwikkeld is een widget die aan andere websites toegevoegd kan worden. Zo kunnen vragen die op het platform gesteld worden ook snel en overzichtelijk op andere websites weergegeven worden. In de toekomst hopen we dit platform door te blijven ontwikkelen, zodat docenten hun kennis zo gemakkelijk mogelijk kunnen blijven delen.


  Software op maat voor jouw bedrijf? Stuur ons een bericht!