Mobile Device Management met Airwatch

Dit artikel gaat over Mobile Device Management met Airwatch.Dit artikel gaat over Mobile Device Management met Airwatch.

Meer weten?

Ga het gesprek aan met Koen!

  Wat is MDM?

  MDM staat voor Mobile Device Management, dit is hot-topic bij veel grote bedrijven op dit moment. Uiteraard in navolging van andere trends als BYOD (Bring Your Own Device). Als niet alle medewerkers hetzelfde soort device hebben, ontstaan er risico’s op het gebied van data.

  Veel medewerkers hebben bedrijfskritische informatie op hun mobiele informatiedragers staan, wat doe je als een medewerker een tablet kwijtraakt waarop hij/zij standaard met de e-mail van het bedrijf staat ingelogd? Of waarbij er belangrijke documenten eenvoudig zijn op te vragen? Juist… je richt een server in die beveilingsprofielen naar alle tablets stuurt waarmee je bijv. een lockscreenwachtwoord verplicht stelt, dit is Mobile Device Management. Maar wat doe je als er binnen één organisatie Android, iOS, en Windows (Phone) wordt gebruikt? Dit als gevolg van Bring Your Own Device. Dan gebruik je Airwatch!

  Wat is Airwatch?

  Airwatch is een product van VM-ware (de nummer 1 in virtualisatie software). Het is hiermee mogelijk om devices  te managen ongeacht het platform (iOS, Android, Windows Phone, Mac OS X of Windows). Functies in het kort:

  • Tablets of smartphones volledig beperken tot het gebruik van een enkele (bedrijfs)app
  • Internet browser met black-/whitelist voor het beperken/verschaffen van toegang tot (interne) websites
  • Kluis met wachtwoordbeveiliging en encryptie voor het opslaan van bedrijfskritische documentatie
  • Op afstand wissen of op slot zetten van apparaten
  • Pushen van (bedrijfs)apps
  • Beveiligde e-mail client

  Wat maakt Airwatch de beste keuze?

  Het mooie van Airwatch is dat je als Device Manager continu kan zien of apparaten in je bedrijf nog “compliant” zijn met een aantal vooraf opgestelde regels. Als er bijvoorbeeld geprutst is met een telefoon of tablet (bijv. door het “rooten” van een Android device) zal er direct een e-mail met een waarschuwing terecht komen bij de juiste persoon. De Device Manager kan hier direct handmatig actie op ondernemen of heeft vooraf een gevolg ingesteld waardoor het apparaat automatisch gewist zal worden.

  Als SevenLab verzorgen we het Mobile Device Management voor enkele klanten via Airwatch, we zijn hier erg tevreden over. We komen het graag verder uitleggen hoe u dit kunt inzetten voor uw bedrijf.