Mis de boot niet! De 5 onmisbare software-trends van 2019.

Ontwikkelingen op het gebied van software raken bijna iedereen. Het is een bekend mechanisme dat een nieuwe technologie in een mum van tijd ingehaald kan worden door nieuwe en snellere innovaties. Daarom is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de belangrijkste ontwikkelingen in de technologie-industrie en trends die voor jouw bedrijf in de toekomst van groot belang kunnen zijn. Het zou toch jammer zijn als je kiest voor een nieuwe technologie, die een jaar later is ingehaald door een nieuwere en betere technologie?

 

Meer weten?

Ga het gesprek aan met Koen!

  We hebben daarom de 5 belangrijkste ontwikkelingen in 2018 op een rijtje gezet die het jaar 2019 zullen domineren.

  Kunstmatige Intelligentie (AI)

  AI is tegenwoordig overal! Volgens het onderzoeksbureau Gartner zullen de inkomsten van de KI-industrie tegen het einde van dit jaar een stijging van 70% ten opzichte van een jaar eerder bereiken. Dit toont duidelijk aan dat AI in ieder geval de komende jaren een trend zal zijn. Bedrijven gebruiken AI-technologie om hoogwaardige services te bieden en de klantervaring te verbeteren. Een aantal praktische toepassingen van AI zijn bijvoorbeeld spraakgestuurde thuisassistenten, big data en smartphones.

  Blockchain

  Blockchain werd een echte technologietrend vanwege Bitcoin. Inmiddels is die gekte voorbij. Maar blockchain heeft zijn toepassingen allang ver buiten de bitcoin. Het is een netwerk van onderling verbonden computers voor het opslaan van gegevens of informatie die door niemand kan worden gewijzigd of gestolen. De ontwikkeling van de blockchain wint snel terrein. Blockchain maakt authenticatie van grootschalige transacties in een handomdraai mogelijk en maakt dure intermediairs overbodig; dat levert een enorme kostenbesparing op! Bijvoorbeeld IBM lanceerde vorig jaar haar IBM Blockchain-platform en het werkt samen met banken, overheden, distributeurs en meer van dat soort organisaties. Microsoft, Amazon en Oracle hebben ook aangegeven verder te gaan met blockchain-technologie.

  Progressive Web Apps (PWA)

  De websites of webpagina’s die eruit zien en werken als native mobiele apps of conventionele apps, worden progressieve web-apps (PWA’s) genoemd. De PWA’s bieden de voordelen van mobiele ervaring samen met de handige functies van browsertechnologie. Gartner had PWA’s al genoemd als trend in de ontwikkeling van software in 2017. Het zal waarschijnlijk in 2019 een trend blijven omdat deze apps minder complex zijn om te ontwikkelen en te onderhouden in vergelijking met conventionele mobiele apps.

  Low-code ontwikkeling

  Hoewel de low-code ontwikkeling pas sinds korte tijd bestaat, is de technologie in de bedrijven sneller gegroeid. Het stelt ontwikkelaars in staat om software te bouwen zonder veel expertise in codering en biedt een snellere manier voor het bouwen en inzetten van applicaties. Er is een toenemend aantal gebruikerservaringen ten gunste van low-code als een snel en wendbaar platform voor het bouwen van grote business applicaties.

  Bij SevenLab gebruiken we deze techniek niet, soms loop je namelijk snel tegen limitaties aan. Wij kiezen ervoor om te werken met standaard frameworks als Laravel, Angular en Vue. Daarvoor ontwikkelen we eigen componenten, ook hierdoor kunnen we steeds sneller software bouwen.

  Cybersecurity

  Cyber Security experts bereiden zich voor op een jaar dat records zal breken als het gaat om het aantal cyber aanvallen en dreigingen. Het voorkomen hiervan begint bij het opleiden en bewust maken van werknemers, het gebruiken van schaalbare next-generation cyber security oplossingen en het verkrijgen van inzicht in de bedreigingen die jouw bedrijf of branche raken. Het is daarom absoluut noodzakelijk om bewust te zijn van de nieuwste cyberbeveiliging oplossingen en -technologieën. Zodat je de daders voor kan blijven en je kritieke bedrijfsprocessen en informatie effectief beschermt.

  Mis de boot niet in 2019! Schuif aan bij een IT-accelerator van SevenLab en ontdek welke software trends jouw bedrijf en jouw dienstverlening naar een hoger plan kunnen tillen. Benieuwd wat SevenLab voor jou kan doen? Neem dan contact met ons op.