Leer zelf Machine Learning met Google

Machine Learning is een term die gebruikt wordt voor software die met artificial intelligence (AI) bepaalde input leert herkennen. Denk bijvoorbeeld aan beeld- en geluidsherkenning. Door een grote hoeveelheid data te analyseren die van te voren is gelabeld leert de software welk label bij bepaalde input hoort. Dit klinkt heel ingewikkeld en futuristisch, maar dat is het niet. Door een nieuwe feature van Google kun je het nu zelf al heel gemakkelijk uitproberen! Ga zelf aan de slag met Machine Learning met Google Teachable Machine.

Meer weten?

Ga het gesprek aan met Koen!

   

  Teachable Machine

  De Google Teachable Machine is een laagdrempelige manier om met Machine Learning te experimenteren. Zo leer je snel en gemakkelijk de beginselen van deze technologie. Het is met een paar simpele stappen mogelijk om beelden en houdingen te herkennen aan de hand van webcambeelden. Ook is er een optie om geluiden te identificeren met verschillende geluidsfragmenten.

  https://www.youtube.com/watch?v=T2qQGqZxkD0&feature

  Als je een model hebt ontwikkeld kun je deze software gelijk uploaden of downloaden en zelf te gebruiken. Hierdoor is het erg gemakkelijk om deze vooruitstrevende technologie toe te passen in je eigen projecten.

  Toekomst

  Het is niet heel gek dat Google deze technologie zo toegankelijk maakt. Bij Google geloven ze er in dat Machine Learning de toekomst heeft. Ze beschikken namelijk over een gigantische hoeveelheid data en door middel van machine learning kan deze data op een geavanceerde manier geanalyseerd worden. Door op grote schaal te experimenteren worden er meer toepassingen ontwikkeld om meer waarde uit beschikbare informatie te halen.

  Google investeert een hoop in het ontwikkelen van nieuwe chips en algoritmes om de technologie in een snel tempo door te ontwikkelen. Het is een technologie die namelijk op veel gebieden de levens van heel veel mensen beter kan maken. Kijk bijvoorbeeld naar Project Euphonia, dat mensen met een spraakbeperking een stem geeft.

  https://www.youtube.com/watch?v=OAdegPmkK-o

  Wil je ook je bedrijf innoveren met slimme software die bijvoorbeeld gebruik maakt van machine learning? Bij SevenLab denken we graag mee en maken we het geheel op maat.