Krijg controle over de firmware van je machines

Bedrijven met grootschalige productie zijn afhankelijk van veel machines. Deze machines draaien vaak op software van de fabrikant. Voor specifieke processen kan dit vaak beperkend werken. De processen moeten dan naar de software worden aangepast in plaats van andersom. Door op een slimme manier de firmware uit te breiden krijg je weer controle over je productieproces. Dit hebben we bijvoorbeeld gedaan voor de printmachines van agrarisch bedrijf Green Specialties.

Meer weten?

Ga het gesprek aan met Koen!

  Oude software

  Green Specialties is een agrarisch bedrijf gespecialiseerd in bladgroentes. Deze bladgroentes zijn met zorg verpakt en gelabeld. Deze labels zijn belangrijk. Om de versheid van de bladgroentes te waarborgen is het belangrijk dat deze labels worden voorzien van een houdbaarheidsdatum. Daarnaast is het belangrijk dat de labels kunnen worden aangepast voor verschillende orders en klanten. Bij de aankoop van nieuwe printers bleek dat de oude software niet volledig aansloot. Daarnaast had de oude software de nodige beperkingen. Door de toename van de productie is de noodzaak ontstaan voor de nieuwe printers. Hoog tijd dus voor Green Specialties om de software in eigen beheer te nemen. Een mooie uitdaging voor onze developers.

  Aanpassingen

  Voor deze uitdaging is onze Lead Developer Niels aan de slag gegaan met een nieuwe webapplicatie. In deze webapplicatie is het mogelijk om volledig eigen labels te genereren op basis van door Green Specialties gemaakte templates. Door middel van een overzichtelijke boomstructuur is met een paar keuzes het juiste label geselecteerd. Dat verandert in een .lbl-bestand. Dit is het specifieke format dat de printers kunnen lezen. Met een druk op de knop staat dit label op de server op locatie. Deze server staat verbonden met de verpakkingsmachine. Zo krijgen alle verpakkingen de juiste labels. 

  Voordelen

  De aanpassingen van de software levert green specialties een hoop voordelen op. Allereerst krijgen ze volledige controle over de output door zelf labels te genereren en te exporteren in de codetaal van de printers. Daarnaast hebben ze nu een centraal aansturingspunt voor alle printers. Via het netwerk bedien je meerdere en verschillende printers. Dit levert een hoop tijdswinst op en minimaliseert het aantal foute handelingen. Nog een bijkomend voordeel is de mogelijkheid om de webapplicatie te koppelen aan andere software. Dit kan uiteindelijk betekenen dat een eenvoudige koppeling aan de prodcuct traceability tool kan zorgen voor automatische aansturing van de labelprinters.