IT en business: samen sterk

We zeggen het vaak genoeg: SevenLab combineert technische oplossingen met business-inzichten. Maar waarom doen we dat eigenlijk? En hoe kunt u dit zelf toepassen in uw organisatie?

Meer weten?

Ga het gesprek aan met Koen!

  IT en business, vriend of vijand?

  Of u het nu wilt of niet, binnen een bedrijf ontstaat al snel afstand tussen de verschillende afdelingen. Het management gaat ervan uit dat de zakelijke strategie bij iedereen bekend is, en dat daar ook naar gehandeld wordt. Maar dat is vaak niet het geval.

  Neem bijvoorbeeld de IT-faciliteiten van uw bedrijf. Die zijn bepalend voor uw werkprocessen, en hebben dus een grote invloed op de efficiëntie en winstgevendheid van uw onderneming. Maar door de aard van hun functie hebben technici en bestuurders zeer beperkt inzicht in elkaars werk. Daarom lopen de verwachtingen over elkaars mogelijkheden vaak ver uiteen, en ontstaat er regelmatig onbegrip tussen de IT-afdeling en het management. En dat wij-zij-denken kan spanningen opleveren.

  Communicatie is de sleutel

  Om deze afstand te overbruggen, zult u een vertaalslag moeten maken. Doe uw best om meer te leren over het werkveld van uw IT-ers. Zorg bijvoorbeeld dat u regelmatig met hen in gesprek gaat over de mogelijkheden en beperkingen van de huidige IT-systemen. Deel de problemen waar de organisatie tegenaan loopt, en plaats deze binnen de context van uw bedrijfsdoelen. Zo komen de twee werelden dichter bij elkaar, en kunt u samen vanuit gemeenschappelijke doelen gaan werken.

  De vertaalslag

  Natuurlijk vergt deze vertaalslag een flinke investering van zowel het management als de IT-afdeling. Het kost tijd en moeite om elkaars perspectief te leren kennen. In plaats daarvan kunt u ook een persoon aannemen of inhuren om deze vertaalslag te maken. Iemand die zowel met het management als met de technici effectief kan communiceren. Een techneut met een business-opleiding bijvoorbeeld, of een manager met een technische achtergrond. SevenLab heeft zich hierin gespecialiseerd.

  Efficiënte focus op uw business-ambities

  Als de vertaalslag tussen business en techniek eenmaal gemaakt is, kunt u snel vooruitgang boeken. Door uw IT-processen in lijn te brengen met uw zakelijke ambities, maakt u ze efficiënter en bespaart u tijd en geld. Daarnaast kunnen uw IT-ers of tussenpersoon technische oplossingen aandragen om de ontwikkeling aan te sturen. Zo weet u zeker dat iedereen naar hetzelfde doel toewerkt, en groeit uw organisatie volgens uw visie.

  Hulp van een expert

  Bent u op zoek naar efficiënte IT-oplossingen op maat voor uw bedrijf? SevenLab helpt. Onze IT- en business-analisten bekijken uw organisatie en identificeren uw kansen. We begeleiden u bij de procesoptimalisatie en ontwerpen oplossingen om uw ambities te realiseren.

  Over SevenLab

  SevenLab slaat een brug tussen de technische wereld van onze programmeurs en de dagelijkse praktijk van uw bedrijf. Zo komen we tot innovatieve en relevante oplossingen op maat. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Stuur gerust een mail naar info@SevenLab.nl of bel 020 – 705 1010. We denken graag met u mee!