Innoveren in het nieuwe normaal

In het nieuwe normaal zijn veel bedrijven genoodzaakt het werk opnieuw vorm te geven. Dit vereist een compleet nieuwe aanpak. Het is de tijd om te innoveren. Bespaar onnodige kosten door dure processen te automatiseren en maak je bedrijf coronaproof door zoveel mogelijk werkzaamheden te digitaliseren. Hier een aantal vuistregels voor innoveren in het nieuwe normaal.

Meer weten?

Ga het gesprek aan met Koen!

  #StayLazy

  Je kent het wel. Van die terugkerende taken die altijd hetzelfde zijn. Grote kans dat deze taken geautomatiseerd kunnen worden! Een nieuwe innoverende mindset mag daarom best een beetje lui zijn. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Elke reproduceerbare taak is in principe te automatiseren en daar kun je veel tijd en geld mee besparen. Tijd en geld dat je op andere gebieden weer kunt investeren.

  “I will always choose a lazy person to do a difficult job because a lazy person will find an easy way to do it”

  Bill Gates

  #StayInvolved

  Software ontwikkelen kan erg snel gaan. Wij leveren bijvoorbeeld al werkende software in een korte sprint van twee weken. Als er zo snel geschakeld wordt, is het belangrijk om betrokken te blijven. Op deze manier kun je gedurende het proces bijsturen en voorkom je dat er achteraf veel moet worden aangepast. Dat kan vaak wel heel veel tijd gaan kosten. Bij SevenLab blijft de klant daarom altijd bij het project betrokken als Product Owner.

  #StayConnected

  Met het inrichten van een digitale werkomgeving wordt vaak gebruik gemaakt van meerdere bestaande softwareprogramma’s. Er zijn veel handige tools voor bijvoorbeeld CRM, administratie of planning. Deze programma’s zijn handig voor specifieke taken, maar werken niet altijd even goed samen. Niet alles loopt synchroon en overzetten van data kan erg arbeidsintensief en foutgevoelig zijn. Dit kun je voorkomen door aparte software te ontwikkelen die alle losse tools met elkaar verbindt, oftewel Application Programming Interface (API). Hiermee zorg je ervoor dat alles naadloos op elkaar aansluit.

  #StaySafe

  Digitaliseren neemt altijd risico’s met zich mee. Toch wordt hier te weinig rekening mee gehouden. Meer dan de helft van alle webapplicaties hebben high risk security vulnerabilities! De coronacrisis heeft de wereld van een hacker omgetoverd tot een speelparadijs. Door overhaaste digitalisering schieten veel platforms te kort in de beveiliging. Met belangrijke bedrijfsprocessen en gevoelige data van stakeholders online, kan dit desastreuze gevolgen hebben. Daarom zeggen wij: Keep It Safe Stupid! Zeker weten dat de software veilig is? Laat je hacken door een ethical hacker!


  Wil je ook innoveren in het nieuwe normaal of heb je de smaak van het innoveren te pakken en zoek je naar manieren om je digitale werkomgeving nog beter in te richten? Neem vrijblijvend contact met ons op voor gratis IT-advies!

  Gerelateerd