Hoe herken je een goede applicatie ontwikkelaar?

Het aanbod van applicatie ontwikkelaars in Nederland is vrij groot. De juiste keuze maken voor het ontwikkelen van een app is daarom ook niet gemakkelijk. Er zijn echter wel een aantal punten waarop je kunt letten. We lichten er een aantal toe.

Meer weten?

Ga het gesprek aan met Koen!

   

  User experience

  Uiteindelijk draait het allemaal om de gebruikservaring. De app moet er goed uitzien, maar ook vooral goed functioneren. Een slecht gebouwde app zal bijvoorbeeld langzaam reageren, doordat er bijvoorbeeld onnodig veel informatie moet worden geladen. Mocht er iets mis zijn met de app, dan wil je natuurlijk dat het euvel snel wordt opgelost. Een applicatie ontwikkelaar die goed bereikbaar is, zal je veel stress besparen. Je wil bij het ontwikkelen van een applicatie intensief contact onderhouden met de ontwikkelaar. Een centraal gelegen kantoor is daarbij natuurlijk een groot voordeel.

  Doorgroei mogelijkheden

  Wanneer je bedrijf begint te groeien en de applicatie veel gebruikers begint te trekken, zou het natuurlijk erg vervelend zijn als de hostingpartij deze toegenomen belasting niet aan kan. Zorg er dus voor dat je een betrouwbare partij in de arm neemt, met genoeg ervaring met het bouwen van apps voor grote gebruikers aantallen.

  Safety first

  Veiligheid voor alles, zo ook bij applicatie ontwikkeling. Privacy is een hot topic en de regels zijn laatst weer aangescherpt, vooral op het gebied van bescherming van persoonsgegevens. Het verzamelen van persoonsgegevens moet een aantoonbaar doel hebben, dat noodzakelijk is voor het gebruik van de app. Denk hier dus goed overna voordat je een applicatie laat ontwikkelen. Let er op of de partij die je app ontwikkelt wel voldoet aan de AVG/GDPR eisen op het gebied van gegevensverwerking. Zo voorkom je data lekken en rechtszaken in de toekomst.

  applicatie ontwikkelaar

  Check je potentiele ontwikkelaar ook vooral op voorgaande projecten. Hebben ze ervaring met grote partijen en gecompliceerde applicaties, dan zit je waarschijnlijk goed. Maar laat natuurlijk ook vooral je onderbuik gevoel niet in de steek. Ga langs op kantoor en zorg dat er een persoonlijke klik is. Je zal langere tijd met deze applicatie ontwikkelaar in zee gaan, dus goede communicatie is key.

  Ben je benieuwd naar wat SevenLab voor je kan betekenen op het gebied van applicatie ontwikkeling? Neem vrijblijvend contact met ons op. We sparren graag met je over de mogelijkheden.