Hoe begin je een groot software project? (1/2)

Om het traject van software ontwikkeling wat te verduidelijken maken we een reeks video’s waarin verschillende personen die dit proces zelf doorlopen of doorlopen hebben aan het woord komen. Dit keer gaan we in gesprek met Frank Brouwer en Menno Knol, Product Owners bij respectievelijk het Nova College en Edualdo. Hoe begin je een groot software project? Dit is deel 1 van 2 video’s.

Meer weten?

Ga het gesprek aan met Koen!

  Een groot software project, waar begin je Frank?

  ”Een groot software project begin je uiteindelijk door je goed voor de bereiden op de vraag wat wil je? Wat wil je bereiken, wat wil je doen? En wat moet de applicatie die je voor ogen hebt kunnen doen?’

  Menno koos voor op maat gemaakte software omdat hij het belang van de gebruiker voorop wilde stellen. ”Volgens mij was het best wel een grote keuze om te kiezen tussen op maat gemaakte software en bestaande software. Vooral omdat we met een community werken. Er is al heel veel community software verkrijgbaar. Grote partijen als Facebook doen al heel veel in communities, maar daar zit altijd een ander belang achter. Wij wilden het belang van de sector waar we het voor gemaakt hebben voorop stellen.”

  Software project meeting

  Frank van het Nova College, had hele specifieke wensen voor zijn software en wist dat er op de markt niets beschikbaar was. ”Als MBO instelling weten we dat ook andere scholen dezelfde vraag hebben. Daarom dachten we: we gaan er eentje op maat laten maken. En dan hopen we dat anderen ook mee doen.”

  ”Ik gebruik Forms om mijn stakeholders te informeren over kwesties die ik heb. Maar ook maak ik gebruik van nieuwsbrieven op onze site. De belangrijkste mensen stuur ik soms een mail. In sommige overleggroepen vraag ik of ik op de agenda kan om een korte update te geven van de ontwikkelingen”, aldus Frank.


  Deel 2 van het interview bekijken? Je vindt de video en samenvatting hier.