De kracht van een app voor uw bedrijf

Apps zijn de kinderschoenen ontgroeid. Na hun introductie, toen ze vooral als spelletjes en hebbedingen op de markt kwamen, beginnen apps nu ook binnen organisaties een wezenlijk verschil te maken. Maar wat kan een app eigenlijk betekenen voor uw bedrijf?

Meer weten?

Ga het gesprek aan met Koen!

  Apps zijn toch voor de klant?

  Bij een app voor uw bedrijf denkt u misschien vooral aan een app voor uw klanten. Dit type app is eigenlijk een soort interactief marketing- of aankoopkanaal. Bijvoorbeeld de app van thuisbezorgd.nl, waarmee klanten een restaurant uitkiezen, menu’s bekijken, bestellen én direct betalen. Hartstikke handig! Maar wat als uw bedrijf diensten verleent, of niet aan consumenten levert?

  Een app voor uw medewerkers

  Voor veel bedrijven zijn klantgerichte apps al een hele waardevolle toevoeging. Maar ook binnen een bedrijf kan een app veel voordelen hebben. Zo kan een app voor uw medewerkers de uniformiteit van uw werkwijze borgen, of uw processen stroomlijnen en automatiseren. Via de app is uw data direct digitaal, en worden alle gegevens overzichtelijk verzameld. Dat bespaart veel tijd. En zo bent u altijd real-time op de hoogte van de belangrijkste KPI’s voor uw bedrijf.

  De mobiele dimensie

  Een app kan dus een volwassen rol spelen in de optimalisatie van uw bedrijfsprocessen. Hoe goed uw huidige proces ook in elkaar zit, een mobiele app op bijvoorbeeld de tablets of smartphones van uw medewerkers voegt altijd een extra dimensie toe. Zo kunnen uw medewerkers de app meenemen op hun verkoop- of inspectiebezoeken, en de gegevens vanuit het veld via een 3G-verbinding direct in uw centrale administratie zetten. Bepaalde gegevens kunnen automatisch worden geregistreerd, zoals de locatie van een foto of handtekening. U heeft onmiddellijk inzicht in alle activiteiten. Ook hebben medewerkers via de app altijd toegang tot de meest recente – en dus correcte – informatie. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos.

  Een goede investering

  Net als een reguliere procesoptimalisatie vergt een app natuurlijk wel een investering. Voor de beste resultaten is een op maat gemaakte app de enige optie. Zo kunt u uw huidige softwaresystemen laten koppelen met de nieuwe app, en voldoet de app precies aan de unieke behoeftes van uw bedrijf. Maar die investering heeft u door uw verbeterde efficiëntie bliksemsnel terugverdiend.

  Meer weten over een app voor uw bedrijf? Neem contact met ons op.