De eerste stap richting hyper automation

Automatisering bestaat al heel lang, maar met de komst van slimme technologieën zoals A.I. en Machine Learning, gaat het naar een heel nieuw niveau. Door zelfsturende en zelflerende algoritmes kan zelfs de automatisering worden geautomatiseerd. Maar voordat dat mogelijk is is het belangrijk om een goed digitaal fundament op te bouwen.

hyperautomation
Meer weten?

Ga het gesprek aan met Koen!

  Maak een strategie

  Het is van cruciaal belang om allereerst een goede strategie te ontwikkelen voor hyperautomation. Zonder een plan is het moeilijk om mensen aan boord te krijgen en te weten welke middelen moeten worden ingezet. Ga na welke processen geautomatiseerd kunnen worden en voor welke nog menselijke betrokkenheid nodig is.

  Voer een audit uit

  Ga na hoe ver de automatisering in uw bedrijf al gevorderd is, en bepaal welke processen nog gedigitaliseerd moeten worden. Er zijn misschien processen die bijna volledig geautomatiseerd zijn, maar ook afdelingen die meer aandacht nodig hebben. Stel hierin prioriteiten.

  Ruim de data op

  Begin met het verzamelen van data, optimaliseer de kwaliteit van de data en bouw een centrale data opslag. Het is belangrijk dat alle gegevens dezelfde waardes heeft, zodat het met elkaar kan communiceren. Denk goed na over de verschillende datastromen binnen het digitale ecosysteem. Meer informatie over data-alignment vind je hier.

  Implementeer de juiste software

  Nu is het tijd om te beginnen automatiseren! Maar welke software moet u gebruiken? Wilt u een all-in-one oplossing of een samenwerkend geheel van verschillende Saas-tools? Deze beslissing moet zorgvuldig genomen worden, want het kan een grote invloed hebben op het succes van uw hyperautomatisering.

  Deze stappen vormen het fundament voor een verdere ontwikkeling naar hyperautomation. Dit fundament wordt onder andere gelegd in onze Discovery Workshop. Zodra dit staat, kun je de eerste stappen richting geautomatiseerde besluitvorming nemen.

  Automatische besluitvorming

  Automatische besluitvorming is de volgende stap in de richting hyperautomatisering. Hier begint het echt spannend te worden. Hier komen A.I. en Machine Learning in het spel, om besluitvormingsprocessen te automatiseren. Aan de hand van data en een gewenste uitkomst kunnen algoritmes signalen, patronen en verbanden herkennen en de juiste vervolgstappen identificeren. Begin hiermee voorzichtig door beslissingen voor te stellen en pas toe te passen na goedkeuring.