Omdat app development nogal breed toepasbaar is en je door de bomen soms het bos niet meer kunt zien geven we wat voorbeelden van situaties waarbij app development van pas komt. Je leest dit artikel in ongeveer 3 minuten.

Iedereen online

Een goed bereikbare medewerker zorgt voor een efficiënte workflow. Er zijn vele apps beschikbaar die medewerkers mobiel maken. Cabman Mobile is bijvoorbeeld een app die taxichauffeurs ondersteunt in het uitvoeren van taken, zoals het plannen van ritten. De app verzamelt ook allerlei data, zoals over de rijstijl van de chauffeur. Hierdoor kan de klantervaring in de toekomst verbeterd worden.

Voor KLM ontwikkelden wij zelf een app waardoor 35.000 medewerkers updates kunnen ontvangen, zonder dat de app overbelast raakt. We maakte daarvoor gebruik van Docker. In onze KLM case lees je er meer over.

Je kunt dus op maat gemaakte software laten maken om je medewerkers met elkaar te verbinden. Er is ook bestaande software zoals Slack, waarmee je gemakkelijk bestanden of berichten uitwisselt tussen verschillende belanghebbende binnen een organisatie. De abonnementskosten voor zo’n app kunnen echter flink oplopen wanneer je bedrijf groeit. Custom software is dus zeker het overwegen waard.

Offline toepassingen

Met de komst van mobiel internet zonder landsgrenzen binnen de EU is het weer een stukje gemakkelijker geworden om overal online te zijn. Er zijn echter nog steeds momenten dat je een app wilt gebruiken, maar geen internet zult hebben. Goeie app development zorgt ervoor dat functies van de app ook offline beschikbaar zullen zijn.

Google Maps, Netflix & Spotify

Google biedt in haar Maps app de functionaliteit om kaarten offline te zetten. Hierdoor kun je ook na het verliezen van een internet verbinding door navigeren. Ook Spotify maakt gebruik van het downloaden en offline zetten van data. In dit geval gaat het dan om muziek en afspeellijsten. Handig als je het vliegtuig instapt en dus tijdelijk geen internet verbinding voorhanden hebt. Voor Netflix geldt hetzelfde. Wil je films of series kunnen bekijken zonder internet verbinding, dan download je ze gewoon vooraf.

app development

Instore toepassingen

Een groeiende markt binnen app development is die van instore toepassingen. Instore toepassingen bieden de mogelijkheid voor ondernemingen om met persoonlijke aanbiedingen klanten aan zich te binden. Denk daarbij aan aanbiedingen die persoonsgebonden zijn er alleen in een bepaalde winkel werken. Ook kunnen klanten gemakkelijk prijzen vergelijken, producten vinden en reviews lezen over producten die ze wellicht willen aanschaffen.

De app van IKEA biedt klanten bijvoorbeeld de mogelijkheid om de live voorraad te checken bij een bepaald filiaal. Ook staat het schap aangegeven waar het product te vinden is. IKEA biedt klanten ook Wifi aan, waardoor ze altijd gebruik kunnen maken van de app in de winkel.

Als toevoeging op de instore toepassing van apps kan er een pushbericht functie worden toegevoegd aan de app. Zo zou je klanten bijvoorbeeld op de hoogte kunnen stellen van speciale aanbiedingen door ze een pushbericht te sturen. Zo’n pushbericht zorgt voor meer verkeer richting de winkel en daardoor uiteindelijk ook voor meer sales.

Aan de gang met app development? Stuur ons een berichtje in de chat of via de mail naar Bas.