Anywhere Operations: overal een betere digitale ervaring

De pandemie heeft het bedrijfsleven enorm onder druk gezet. In korte tijd moesten werkzaamheden, producten en diensten overal beschikbaar zijn. Veel bedrijven hebben hiervoor korte termijn oplossingen ingevoerd om voor het grootste deel de werkomgeving en klantervaring digitaal beschikbaar te maken. Nu is het tijd om te kijken hoe we deze uitdaging op de lange termijn aangaan. Hoe richt je de digitale omgeving zodanig in dat op elke locatie en elk device de ervaring nog beter is?

Meer weten?

Ga het gesprek aan met Koen!

   

  Wat is Anywhere Operations

  Gartner introduceert Anywhere Operations als een van de toonaangevende digitale trends van 2021. Met Anywhere Operations bedoelen ze een opererend IT model dat ontworpen is om werknemers overal te ondersteunen, klanten overal te bedienen en alle digitale diensten over de gehele digitale infrastructuur te managen. Het gaat een stap verder dan simpelweg remote werken of een virtuele klantervaring. Anywhere Operations houdt zich actief bezig met het toevoegen van extra waarde en het verbeteren van de experience. 

  Vijf verschillende focusgebieden

  Als alles overal digitaal beschikbaar is, kan er nog veel winst behaald worden bij het verbeteren ervan. Denk bijvoorbeeld aan efficiënter werken, besparen van tijd/geld, hogere kwaliteit, werktevredenheid en klantervaring. Om dit te optimaliseren richt Anywhere Operations zich op de volgende focusgebieden:

  • Samenwerking en productiviteit
   De meeste digitale oplossingen bieden een goede vervanging voor het sociale interactie op het kantoor. Denk bijvoorbeeld aan Microsoft Teams, Google Meets of Slack. Toch biedt de technologie nog zoveel meer opties. Anywhere Operations onderzoekt hoe software het samenwerken en de productiviteit naar een hoger niveau kan brengen. 
  • Veilige en toegang
   Nu digitaal werk steeds meer de norm wordt, is er ook steeds meer online beschikbaar. De toenemende hoeveelheid gevoelige data maakt je bedrijf aantrekkelijker voor hackers. Daarom is het van belang dat je blijft streven naar een zo veilige mogelijke omgeving. Het spanningsveld zit hier tussen het beveiligen, zonder dat de toegankelijkheid in het geding komt.
  • Cloud en IT infrastructuur
   De cloud en IT infrastructuur is het fundament voor het digitale omgeving. Als dit niet optimaal is ingericht, kan het grote gevolgen hebben voor de werkzaamheid van software. Denk bijvoorbeeld dat de infrastructuur moet worden ingericht op een groeiend aantal gebruikers en makkelijk schaalbaar moet zijn.
  • Kwantificeren van de digitale ervaring
   Digitaal werken levert ook veel relevante data op over het gedrag van de gebruikers. Door het gebruik te kwantificeren, wordt het inzichtelijk waar er kansen zijn om het platform te optimaliseren. Slimme software maakt het mogelijk om de juiste data te verzamelen om een heldere weergave te krijgen van de prestaties.
  • Ondersteunende automatisering
   Een van de voornaamste voordelen aan digitaal werken is dat repetitieve taken vrij eenvoudig te automatiseren zijn. Dit betekent niet dat werknemers volledig vervangen worden door RPA software. De meeste waarde zit in de juiste samenwerking tussen software en mens. Daarom is het belangrijk dat de automatisering een ondersteunende rol heeft om werknemers ruimte te geven om zo goed mogelijk te functioneren.

  De volgende stap

  Wat zijn de eerste stappen om de digitale ervaring te optimaliseren? Allereerst is het van belang om zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Dit kan door data te digitaliseren, processen te automatiseren en uitvoerig onderzoek te doen naar de gebruikerservaring. Met een volledig beeld van het functioneren van de digitale omgeving kunnen de juiste optimalisaties worden toegepast.

  Daarnaast vraagt deze aanpak om een innovatieve mindset. Het model van Anywhere Operations handelt uit het principe “digital and remote first”. Dat betekent dat digitaal werken de default moet zijn. Fysieke locaties verdwijnen niet, maar deze dienen digitaal ingericht te worden. Zo blijft de organisatie flexibel en is verdere digitale uitbreiding mogelijk.


  Wil jij je bedrijf zo inrichten om een verdere digitale groei mogelijk te maken en je businessdoelstellingen vertalen naar de juiste IT-oplossing. Wij denken uitvoerig mee en werken direct de beste digitale oplossing uit die zorgt dat alles, overal een nog betere ervaring biedt.