7 Apps voor thuiswerken

Door de maatregelen tegen het COVID-19 virus, zijn veel van ons genoodzaakt om vanuit huis te werken. Voor sommigen is dat bekend terrein, voor anderen kan dat best onwennig zijn. Als je thuis werkt vervagen de grenzen tussen werk en privé, waardoor deze verdeling hiertussen compleet uit balans kan raken. Daarnaast is het lastig om dezelfde focus en productiviteit te behouden, omdat je niet meer achter je vertrouwde bureau zit en je collega’s op afstand zijn. Hier zijn 7 apps voor thuiswerken die je helpen zo productief mogelijk te blijven.

Meer weten?

Ga het gesprek aan met Koen!

  Zoom/Google Meet

  Het is waarschijnlijk al duidelijk dat videobellen inherent is aan thuiswerken. Er zijn eindeloos veel programma’s beschikbaar om te videobellen. De voornaamste programma’s uit dit aanbod zijn Skype, Google Meet, Zoom.us en Microsoft Teams. Als het gaat om gebruiksvriendelijkheid en integratie met software als Slack is Zoom.us een goede optie om te gebruiken. De gratis versie hiervan is echter beperkt tot meetings van 40 minuten. Mocht je een langere conference call hebben dan is Google Hangouts Meet een goed alternatief.

  Slack

  Veel bedrijven maken al gebruik van Slack. Slack is een platform om digitaal samen te werken. Software die misschien essentieel is voor tijden als deze. Alle collega’s en informatie worden hier bij elkaar gebracht en alles kan overzichtelijk worden ingedeeld in channels en threads. Het is gemakkelijk om Slack te koppelen aan andere programma’s zoals Google Drive of Zoom en er zijn meerdere apps die kunnen integreren in het platform. Leuke toevoeging is de zelf in te stellen Slackbot en de customized emoji’s.

  Miro

  Mensen die vaak brainstormsessies doen, weten dat er niks beter werkt dan de ideeën verzamelen op Post-its en alles te visualiseren op een whiteboard. Dit wordt erg lastig als de brainstormsessie digitaal plaatsvindt. Miro biedt daarvoor de oplossing! Miro is een digitaal whiteboard waar iedereen samen op kan werken en digitale post-its kan plakken. Het is zelfs mogelijk om eerst de post-its te schrijven en automatisch te digitaliseren. Zo blijft de creatieve flow in stand.

  F.Lux

  Als je binnen zit met kunstmatig licht en geen signalen van buiten krijgt, is het mogelijk dat je je tijdsbesef verliest. Voor je het weet zit je tot in de kleine uurtjes achter een beeldscherm. Dat is niet bepaald goed voor je ogen en brengt je slaapritme door de war. F.Lux zorgt ervoor dat je beeldscherm zich aanpast aan de tijd van de dag, door het blauwe licht te filteren als het buiten begint te schemeren. Op deze manier blijft je biologische klok gewoon doortikken.

  Ambiently

  Soms is het lastig de focus te houden door alle geluiden om je heen. De wasmachine van de buren, de bouwvakkers in de straat, spelende kinderen zijn allemaal oorzaken om de concentratie te verliezen. Als je thuis werkt komt daar nog een vijand bij: stilte. In een bedrukkende stilte is het niet prettig werken. Ambiently is een app met een rijke database aan ambient soundscapes en deze zijn compleet customizable. Heerlijk om de stilte te doorbreken en gefocust te werken, studeren of ontspannen.

  Lumosity

  Als je lang in dezelfde omgeving verblijft en routinematig leeft is de kans groot dat je brein niet meer zo veel wordt uitgedaagd. Net als bij je lichaam, gaat daarmee de conditie van je hersenen achteruit. Lumosity is een app die dagelijks je hersens prikkelen met leuke braintrainers. Kleine spelletjes, gebaseerd op wetenschap, die je scherp en gefocust houden.

  Pose Alert

  Thuis is je werkplek waarschijnlijk niet zo ergonomisch ingericht als op kantoor. De meeste mensen hebben geen beschikking over een professionele bureaustoel en afstelbare bureautafels. Toch is het belangrijk om op je houding te letten. Als je de cameradetectie van Pose Alert op een tabblad op achtergrond aanzet, krijg je een melding als je inzakt en je houding verslapt. Van de piep schrik je vanzelf weer recht overeind.


  Met thuiswerken is het van belang dat je verbonden en productief blijft en vooral de juiste balans bewaart tussen werk en privé. Hopelijk zit er een tool tussen die daarbij helpt.

  Thuiswerken van het personeel kan ook betekenen dat het bedrijf voor een flinke uitdaging komt te staan. De juiste inzet van software kan hierbij een vitale rol spelen. Wij willen daar ook graag bij helpen en meedenken. Hieronder kun je klikken om een gratis IT consult aan te vragen.