Waarom wij Laravel gebruiken voor complexe software

Laravel is een framework dat steeds meer populariteit geniet. Vanwege de vele voordelen voor zowel de developers als de klant heeft dit framework ook onze voorkeur. In dit artikel lees je waarom dit een geweldig framework is voor het bouwen van complexe software.

Meer weten?

Ga het gesprek aan met Koen!

  Wat is Laravel

  Laravel is een PHP web framework, in 2011 gemaakt door Taylor Otwell. Het is eenvoudig, maar krachtig en goed gedocumenteerd. Het is geheel open source waardoor de broncode openbaar beschikbaar is om de kwaliteit en snelheid van development te bevorderen. Voor degene die dit niets zegt volgt hier een korte  toelichting:

  • Een framework is een software raamwerk dat ontworpen is om de ontwikkeling van webapplicaties te ondersteunen. Het biedt sjablonen en hulpmiddelen om het voor ontwikkelaars gemakkelijker te maken webapplicaties te maken, en ook om hun workflow te beheren. Frameworks worden vaak geschreven in PHP, Ruby on Rails, Java of .NET.
  • PHP is een programmeertaal waarmee u dynamische websites kunt maken. Het wordt gebruikt op meer dan 80% van de websites op het internet. PHP is gemakkelijk te leren en te gebruiken, waardoor het een populaire keuze is voor webontwikkelaars.
  • Open source software is software waarvan de broncode vrij beschikbaar is en opnieuw mag worden verspreid en gewijzigd. Ontwikkelaars bouwen op deze manier in samenwerkingsverband, in staat van elkaar te leren. Volgens onze Backend Developer Mees is deze sterke community de reden dat Laravel aantrekkelijk is: “Een heleboel andere developers gebruiken Laravel, waardoor het makkelijk is online vragen en antwoorden te vinden op problemen die je wellicht tegenkomt.”

  Waarom wij voor Laravel kiezen?

  Al onze Backend Developers zijn gespecialiseerd in Laravel. Mees: “Laravel past perfect bij onze SCRUM werkmethode, aangezien het makkelijk is om migraties te maken of data te manipuleren.” Daarnaast biedt Laravel nog meer voordelen, zoals:

  • Snelle ontwikkeling
   De belangrijkste reden om Laravel te gebruiken is de snelheid van de ontwikkeling. Met een modulaire aanpak en out-of-the-box toepassingen is het gemakkelijk om naar behoefte functies toe te voegen of te verwijderen. Dat maakt het een ideaal framework om snel en effectief complexe software te ontwikkelen.
  • Schaalbaarheid
   Het framework is gebouwd voor schaalbaarheid. Het heeft een flexibele constructie, waardoor het gemakkelijk is om mee te groeien als de workload van de applicatie veranderd. Dit maakt Laravel het juiste framework voor toepassingen die snel groeien in gebruik.
  • Robuuste beveiliging
   Laravel is ontworpen met beveiliging in het achterhoofd. Het maakt het gemakkelijk om krachtige authenticatie toe te passen en houdt het framework veilig door bugs snel op te lossen en regelmatig nieuwe updates te doen. Het bevat functies zoals cross-site scripting (XSS) bescherming, input filtering, en cross-origin resource sharing (CORS) ondersteuning. Kortom: weinig kwetsbaarheden en een robuuste beveiliging.
  • Overdraagbaarheid
   Laravel is in korte tijd uitgegroeid tot een standaard onder PHP webapplicaties. Het wordt veel gebruikt en is makkelijk te leren. Dit zorgt ervoor dat andere developmentteams de codebase gemakkelijk kunnen overnemen.

  Ook werkt het framework zeer prettig voor developers. Mees is vooral enthousiast over de snelheid en de vele mogelijkheden van het framework: “Het mooie ervan is dat je heel snel en heel makkelijk een API in elkaar zet. Daarbij hoef je vaak niet elke keer het wiel opnieuw uit te vinden. Veel features die je nodig hebt zijn al meegebakken in Laravel, en mocht dat niet zo zijn, is er vast en zeker een package te vinden die je kan implementeren.”

  Ook aan de slag met Laravel?

  Laravel is een geweldig framework voor het bouwen van software. Het biedt veel voordelen voor zowel ontwikkelaars als klanten, waardoor het volgens ons de voorkeur geniet onder de webframeworks. De schaalbaarheid, de snelheid van de ontwikkeling, de betere overdrachtstijd van Laravel een uitstekende optie als je een manier zoekt om complexe toepassingen te bouwen. Als je hulp nodig hebt bij het beslissen of Laravel geschikt is voor jouw behoeften, neem dan gerust contact met ons op! Onze team staat klaar om je een stap verder te helpen.