Vier upgrades voor je bestaande software

Software kan vrij snel verouderd aanvoelen en frustraties wekken bij de gebruiker. Als het gaat om snelheid, vormgeving en gebruiksvriendelijkheid stijgt de standaard namelijk enorm snel.  Er zijn een aantal manieren om bestaande software een upgrade te geven en het volledige potentieel ervan te herstellen. Hier een aantal voorbeelden:

 

 

software upgrade
Meer weten?

Ga het gesprek aan met Koen!

  Recoding

  Om meer uit bestaande software te halen, kun je de software hercoderen. Dat betekent dat de codebase herschreven wordt om de prestaties te verbeteren of nieuwe functies toe te voegen. Soms is de software bijvoorbeeld gebouwd in een verouderd framework, waardoor de code omslachtig werkt. Door de code te herschrijven in de meest recente frameworks, zorg je ervoor dat de code zo efficiënt mogelijk is opgesteld en veel sneller werkt. Daarnaast is de code ook beter geschikt voor nieuwe functies en moderne apparaten. Ook is het mogelijk om doelgericht losse stukken code aan te passen om specifieke functionaliteit beter te stroomlijnen of fouten op te lossen. Dat heet ook wel patching of debugging.

  Redesign

  Een nieuwe vormgeving kan ook een goede manier zijn om een bestaande software te verbeteren. Hierbij wordt het uiterlijk en de werking van de software veranderd, wat soms doeltreffender kan zijn dan gewoon hercoderen. De wensen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid veranderen door de jaren heen doordat populaire apps de intuïtie van de gebruiker veranderen. Door de wensen en behoeftes in kaart te brengen en de userflow opnieuw vorm te geven voelt de software al snel als nieuw.

  Infrastructuur

  Eén andere manier om software een upgrade te geven is de infrastructuur te optimaliseren. Dit betekent dat je ervoor zorgt dat de software op een snelle server draait, die voldoende middelen heeft om de belasting aan te kunnen. Dit betekent dat de IT infrastructuur op zo’n manier wordt ingericht dat data , bestanden en content snel geladen kunnen worden, in alle omstandigheden. Veel oude bedrijfssoftware draaien bijvoorbeeld nog van één fysieke server. Door een serverless infrastructuur of cloudcomputing kan de prestatie al snel flink verbeteren.

  Koppelingen

  Nog een manier om meer uit bestaande software te halen is door een API te gebruiken om die software met andere software te verbinden. Een API (application programming interface) is een reeks code die twee stukken software in staat stellen met elkaar te communiceren. Dit is een geweldige manier zijn om de potentie van de software optimaal te benutten. Misschien hoeft de software dan zelfs nauwelijks/niet meer gebruikt te worden, maar kan het een brug vormen dat data beschikbaar stelt voor andere software. Door API koppelingen te maken gaan sommige taken automatische en verlopen processen daardoor een stuk sneller.

  Geef je software een upgrade!

  Er zijn meerdere manieren om een eind te maken aan de frustraties door de beperkingen van software.  Er is geen pasklare oplossing; wat het beste werkt zal afhangen van de specifieke behoeften. Daarvoor is het belangrijk om een code-analyse te doen en de gebruikerswensen en behoeftes in kaart te brengen. Daaruit zal blijken waar de grootste bottleneck in de IT en frustratie zit. In een korte sessie kunnen wij helpen bij het ontdekken van de kansen en een passende oplossing adviseren.