Hoe integreer je Exact software met jouw bedrijfsoplossing?

Ben je op zoek naar een efficiëntere manier om jouw bedrijfsprocessen te beheren en de boekhouding te stroomlijnen?

Het integreren van Exact met je bedrijfssoftware kan een wereld van verschil maken in je operationele efficiëntie. Als je geen interne expertise hebt voor dit soort integraties, is het raadzaam om een specialist zoals SevenLab te raadplegen. Hier beschrijven wij enkele stappen en overwegingen om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Meer weten?

Ga het gesprek aan met Laurent!

  Bij SevenLab komen we vaak in aanraking met Exact. Meestal gaat het om een koppeling tussen Exact en het systeem van de klant.

  Veel gebruikers van Exact Software zijn zich misschien niet volledig bewust van de API-mogelijkheden die het platform biedt. Exact heeft een uitgebreide API waarmee je relatief eenvoudig andere systemen en software kunt integreren met je Exact-oplossing.

  Dit is vooral relevant voor organisaties die meerdere bedrijfsoplossingen in gebruik hebben en zoeken naar manieren om deze aan elkaar te koppelen. Bijvoorbeeld, als je Exact voor boekhouding gebruikt naast een ander CRM-systeem, dan kunnen deze systemen mogelijk via de API gekoppeld worden voor betere gegevensconsistentie en efficiëntie.

  Wat doet SevenLab?

  Het identificeren van integratiepunten
  Het is essentieel om de specifieke behoeften van jouw bedrijf en integratiepunten tussen Exact en je bedrijfssoftware te identificeren. Of het nu gaat om financiële rapportage, voorraadbeheer, of een CRM; het hebben van een duidelijk plan helpt bij het vermijden van onvoorziene complicaties.

  Communiceren met Exact software
  Exact biedt een uitgebreide API waarmee je relatief eenvoudig andere systemen en software kunt integreren. De API-documentatie is beschikbaar voor ontwikkelaars om het proces van integratie te begrijpen en te implementeren.

  Wij zijn vertrouwd met de API van Exact, en wij maken ons indien nodig vertrouwd met de API van externe systemen van de klant en de bijbehorende documentatie. Zo zorgen we ervoor dat we de systemen aan elkaar kunnen koppelen en dat dit efficiënt werkt.

  Veiligheid eerst
  Beveiliging is een belangrijk aspect van elke integratie. Wij zorgen ervoor dat je gebruik zult maken van sterke authenticatiemechanismen en data-encryptie om de veiligheid van zowel de Exact-software als je eigen systeem te garanderen.

  Onderhoud en monitoring
  Na de implementatie is constant onderhoud en monitoring vereist om ervoor te zorgen dat de integratie effectief blijft en eventuele nieuwe behoeften aangepakt kunnen worden.

  Waar moet je zelf op letten?

  Testomgeving en grondig testen
  Wij zorgen voor een gescheiden testomgeving waar je de integratie kunt testen zonder de live systemen te beïnvloeden. Voordat je live gaat, is het cruciaal om de integratie grondig te testen om ervoor te zorgen dat alle systemen correct met elkaar communiceren. Eventuele bugs of inconsistenties kunnen in deze fase vroegtijdig worden opgelost.

  Foutafhandeling
  Bedenk van tevoren goed hoe beide systemen moeten reageren als er iets misgaat. Moet er bijvoorbeeld een waarschuwingsbericht naar een beheerder worden gestuurd? Wij denken hierbij met je mee aan een goede oplossing.

  Conclusie

  Door te investeren in een naadloze en veilige integratie met Exact kunnen organisaties hun efficiëntie, effectiviteit en concurrentievoordeel vergroten. Let wel, het werken met de API van Exact kan complex zijn en technische expertise vereisen, dus het is meestal een goed idee om een specialist te raadplegen als je deze route overweegt.

  SevenLab heeft uitgebreide ervaring met de integratie van boekhoudsoftware, waaronder Exact Globe, Exact Online, Reeleezee en de software van AFAS. Deze expertise stelt ons in staat om gepersonaliseerde oplossingen te bieden die voldoen aan de unieke behoeften van elk bedrijf, en daarmee een basis te leggen voor hun digitale toekomst.

  Gerelateerd