Innovatieve ontwikkelingen in Wholesale

De groothandel staat aan het begin van een digitale transformatie. Ondanks dat de branche niet de meest innovatieve branches is, is er wel teken van verandering. Verschillende technologische ontwikkelingen hebben de potentie om de branche te hervormen. In dit artikel lees je welke technologie voor de groothandel van grote waarde kan zijn.

Meer weten?

Ga het gesprek aan met Koen!

  A.I.

  https://www.youtube.com/watch?v=UdE-W30oOXo

  Veel groothandelaren hebben de kracht van data inmiddels al ontdekt. Gedigitaliseerde processen zijn een gigantische bron aan waardevolle informatie. Veel software is ingericht om deze data te verzamelen en overzichtelijk in kaart te brengen. Zo kunnen er gedegen strategische keuzes worden gemaakt. Maar wat nou als deze keuzes al voor je worden gemaakt? Artificial Intelligence zal hier hét verschil in maken. Artificial Intelligence (A.I) is slimme software die door middel van zelflerende algoritmes data analyseert. Het kan complexe patronen en verborgen trends herkennen. Zo zal de software de strategie voor jou bepalen op basis van je waterdichte conclusies met een voorspellend karakter. 

  Traceability

  Lees hier een case study van een Traceability Platform

  De grootste voordelen van technologie is controle en inzicht. Door innovatieve middelen toe te passen is het mogelijk om alle open gaten in de supply chain in kaart te brengen. Door de gehele supply chain inzichtelijk te maken en de reis van je producten nauwkeurig te volgen, win je de controle van je proces. Op deze manier bescherm je de positie van je bedrijf en kun je een betere prijspolitiek bepalen. Door informatie en statusupdates te delen met verschillende stakeholders voorkom je miscommunicatie en kan de waardeketen worden geoptimaliseerd. Bovendien biedt traceertechnologie de mogelijkheid om transparant te zijn naar de klant voor verwachtingmanagement en vertrouwen.

  Blockchain

  https://www.youtube.com/watch?v=3xGLc-zz9cA

  Veel kosten binnen de groothandel worden gemaakt in het betalingsverkeer zelf. Het concurrentievoordeel is te behalen in een kostenefficiënter transactiestructuur. Blockchain biedt hier mogelijk de oplossing. Het is de ideale technologie om de kosten en handelingen te minimaliseren. Bovendien zorgt het voor meer transparantie en minder fraudegevoeligheid. Onderling vertrouwen is een essentieel element in handel. Het transparante karakter van de blockchain zorgt voor vertrouwen en stimuleert langdurige samenwerking.