Hyperautomation: de volgende stap in digitale transformatie

Inmiddels zijn veel bedrijven bekend met proces automatisatie en de positieve uitwerkingen daarvan. Digitale tools nemen herhaaldelijke taken over om tijd en geld te besparen. Die winst is echter beperkt tot het proces en bereikt op een gegeven moment een plafond. Hyperautomation neemt de digitale transformatie een stap verder en is gericht op volledige intelligente automatisatie. Door gebruik te maken van intelligente technologie kunnen bedrijven optimale efficiëntie bereiken. Dit vereist een totaal andere aanpak. Lees het hier.

Meer weten?

Ga het gesprek aan met Koen!

  Wat is hyperautomation

  Hyperautomation is een digitale transformatie die automatisatie versterkt met slimme technologieën als A.I en Machine Learning. Op deze manier wordt het automatiseren geautomatiseerd. Dit leidt tot een volledig geoptimaliseerd bedrijf. Dat betekent een ultieme klantervaring voor de minimale operatiekosten met een maximale winst.

  Hoe werkt het?

  De slimme technologie identificeert nieuwe mogelijkheden om te automatiseren en creëert automatisch nieuwe digitale oplossingen. Zo komt de digitalisatie in een stroomversnelling. Alles dat geautomatiseerd kan worden, wordt geautomatiseerd. Dit betekent niet dat alle betrokken werknemers plaats moeten maken voor software. Integendeel, de interactie tussen mens en IT wordt juist geoptimaliseerd. Hierdoor krijgt de rol van de werknemer een nieuwe dimensie. 

  Andere aanpak

  Hyperautomation vraagt een andere aanpak dan procesautomatisering. Bij procesautomatisering kijken we naar welke digitale oplossing snel de meeste tijd en geldwinst bereiken. Bij hyperautomation is de digitalisatie het hoofddoel en optimale efficiëntie het resultaat. Daarom richten we allereerst op digitale integraties die het snelst verdere digitalisering mogelijk maakt. Denk bijvoorbeeld aan Business Proces Management, dat de HR-, Sales- en Accountprocessen digitaliseert om allereerst de juiste data inzichtelijk te krijgen.

  Belangrijke componenten

  De implementatie van hyperautomation is per bedrijf verschillend. Toch zijn er een aantal componenten die van toepassing zijn. 

  • Robotic Process Automation (RPA)
   Robotic Process Automation is software die herhaaldelijke taken kan automatiseren. Hierbij is het vooral gericht op het uitvoeren van de taak.
  • Business Process Management (BPM)
   Business Process Management staat voor het digitaliseren van de bedrijfsvoering. Voor hyperautomation is het belangrijk dat alle data en documenten digitaal en centraal beschikbaar zijn en alle afdelingen via de juiste digitale kanalen met elkaar communiceren. Dit gebeurt in de Business Process Management.
  • Artificial Intelligence (AI) en Machine learning (ML)
   A.I. en Machine Learning zijn de hersens van de hyperautomation. Aan de hand van data herkennen slim ingerichte software programma’s nieuwe mogelijkheden voor optimalisatie.
  • Advanced Analytics
   Buiten de gestructureerde interne informatie is er veel ruis en context dat invloed heeft op de bedrijfsvoering. Advanced Analytics vindt patronen en kansen in deze ongestructureerde data om verdere hyperautomation mogelijk te maken.
   

  Voordelen Hyperautomation

  Het zal inmiddels wel duidelijk zijn hyperautomation veel voordelen heeft. Dit zijn de voornaamste:

  • Schaalbaar
   Doordat het zelf in staat is automatisch mee te groeien met het bedrijf, is de schaalbaarheid ongelimiteerd.
  • Adaptief
   De technologie is niet beperkt tot een proces, maar geïntegreerd in het gehele bedrijf. Hierdoor kan het zich snel aanpassen aan veranderende omstandigheden.
  • Productiever werken
   Door het automatisering van repetitieve taken en de ondersteunde rol van IT te optimaliseren, zorgt de software ervoor dat werknemers productiever te werk kunnen gaan.
  • Optimale ROI
   Omdat de digitalisatie is gericht op de meest efficiënte bedrijfsvoering, zal de ROI exponentieel stijgen.

  Aan de slag met software?

  Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang direct advies van onze IT Expert.