Software developer Amsterdam. Om meer inzicht te krijgen in het leven van een software developer Amsterdam stelden we Niels Kramer enkele vragen. Niels werkt al sinds 2014 samen met SevenLab en is er sinds 2017 vast in dienst. In die tijd heeft hij aan eindeloos veel projecten gewerkt.

Leestijd: 3 minuten

Hoe begin je je dag Niels?

N: Koffie, haha. Zwarte koffie. Daarna beginnen we de dag meestal met een stand-up. Een stand-up is een korte meeting, meestal zo’n vijf minuten, waarbij we doornemen wat we de vorige dag gedaan hebben en wat we de aankomende dag gaan doen. Software developers vragen meestal niet zo snel om hulp, maar zoeken liever zelf naar een oplossing. Een stand-up kan een goed moment zijn voor developers om eventuele problemen wel ter sprake te brengen.

Na de stand-up gaat het werk beginnen. Dat bestaat natuurlijk vooral uit veel coderen. Coderen is het vertalen van bewerkingen naar computertaal, zodat een computer de bewerking uit kan voeren. Daarbij kom je vaak problemen tegen die opgelost dienen te worden. Niels Googled daarom ook veel om oplossingen te zoeken voor deze eventuele problemen. Ook heeft Niels ’s morgens vaak even contact met de klant, om die een korte update te geven over de stand van zaken. Het budget wordt daarbij bijvoorbeeld even besproken, zodat Niels zeker weet dat alle neuzen dezelfde kant op staan.

Koffie counter ☕️ (aantal koppen per dag)

N: Ik probeer het bij drie te houden op kantoor, maar thuis drink ik dan meestal ook nog wel twee bakkies.

Luister je naar muziek tijdens het werken?

N: Ik luister eigenlijk de hele dag wel naar muziek door mijn koptelefoon. Ik merk dat ik het fijn vind om me af te sluiten voor externe geluiden als ik aan het werk ben. Op ons kantoor in Amsterdam kan het nogal druk zijn, er zijn hier meestal veel mensen aanwezig op onze verdieping.

Naar wat voor muziek luister je dan?

N: Eigenlijk naar van alles en nog wat. Ik denk dat ik het meest naar elektronische muziek luister. Daar ga ik wel beter van werken.

’s Middags luncht Niels samen met zijn collega’s van SevenLab en de rest van de verdieping in de centrale ruimte of buiten op het balkon. De bammetjes worden rijkelijk belegd en er wordt altijd even tijd gemaakt om te praten met collega’s. Daarna gaat hij snel weer aan de slag met zijn huidige projecten. Ook heeft Niels bijna altijd wel een glas water op zijn bureau staan, zodat hij niet uitdroogt. Werken doet hij via twee schermen, zodat hij meerdere taken tegelijk kan uitvoeren.

software developer amsterdam

Wat is het leukste project dat je tot nu toe hebt gedaan?

N: Goeie vraag. Ik denk eigenlijk wel MyMindspace. Dat project heb ik vanaf het begin af aan opgepikt. Eigenlijk werken we elke maand wel aan dat project dus het blijft zich doorontwikkelen. De klant is bereid om te blijven investeren en zo kunnen we het product steeds verbeteren. Ik doe eigenlijk alles voor dat project, ik zorg dat de klant tevreden blijft. Eigenlijk is het een beetje mijn kindje.

Wat vind je het leukst om te doen als software developer Amsterdam?

N: Developen is altijd anders, dus blijft leuk. Elke dag is anders. Wat ik vooral ook leuk vind is het contact met de klant. Wanneer we een mooi product afleveren en de klant is tevreden, dan geeft dat een hoop voldoening. Werken bij SevenLab is gezellig, omdat we een groep fijne collega’s hebben. We werken meestal in teams van drie personen, waardoor we efficiënt projecten op kunnen leveren en intensief samen werken. Ik las laatst dat er uit onderzoek is gebleken dat teams van drie het meest efficiënt kunnen werken doordat je maar drie communicatie lijnen hoeft te onderhouden. Voor mij is dat ook een fijne werkwijze.

Drie bakken koffie en honderden codes later sluit Niels de werkdag rond half zes af en ploft hij op de bank.

Het onderzoek waar Niels naar refereert over de samenstelling van teams vind je hier. Heb je nog een vraag over het ontwikkelen van software, dan kun je terecht bij Bas. Stuur hem een mailtje of geef ons een belletje.