Wat is UX UI design?

UX/UI staat voor User Experience en User Interface. Het is een methode om op basis van gedragsonderzoek een gebruiksvriendelijke ervaring en ontwerp te realiseren.

ux-ui-design
Meer weten?

Ga het gesprek aan met Koen!

  UX UI Design Cheat sheet

  Wat is User Persona?

  User Persona zijn fictieve personen uitgewerkt met uitgebreide eigenschappen die overeenkomen met verschillende eindgebruikers.

  Wat is een User Flow?

  Een user flow is een serie stappen die een gebruiker moet zetten om een specifieke actie uit te voeren binnen de functionaliteit van de software.

  Wat is een Usability Test?

  Een Usability test is een test waarin wordt gekeken hoe de gebruiker de software gebruikt.

  Wat is MoSCoW?

  MoSCoW is een verzamelnaam voor de vragen die gesteld worden om tot een doeltreffend MVP te komen. De afkorting staat voor must-have, should-have, could-have, and won’t-have.

  ux-ui-design

  Wat is een MVP?

  Een Minimal Viable Product (MVP)  is de meest kernachtige versie van het ontwerp die de hoofdfunctionaliteit van de software kan uitvoeren.

  Wat is een wireframe?

  Een wireframe is bij UX UI design een schematische weergave van de software. Een wireframe kan in drie stadia worden uitgewerkt. Lo-fi (geen styling) , Mid-Fi (enkele styling) en Hi-Fi (volledige styling).

  Wat is een Visual Identity Analysis

  Een visual identity analysis is een veldonderzoek naar de vormgeving van gelijksoortige software om de visuele verwachting van de gebruikers in kaart te brengen.

  Wat zijn brand attributes?

  De brand attributes zijn  merkelementen die in de software terug dienen te komen zoals logo en kleurgebruik, maar ook missie en visie-statements en tone of voice.

  Wat is een moodboard?

  Een moodboard is een vrije verzameling van inspiratie voor een ontwerp.

  Wat is een styleguide?

  Een styleguide is een leidraad waarin visuele voorschriften staan vastgelegd om een consistente vormgeving te waarborgen.

  Wat is een prototype?

  Een prototype is klikbaar visueel voorbeeld van de software om de applicatie in een vroeg stadium te demonstreren en te testen.

  Wat zijn design components?

  Design components zijn losse onderdelen van de software die veelvuldig terugkomen in de software, zoals buttons, forms, iconen.

  Wat zijn micro-animations?

  Micro-animations zijn korte bewegende elementen om specifieke interactie met de software te bevorderen. Zie hier enkele voorbeelden.

  Gerelateerd