Waarom wij werken met de Kaizen Agreement

De Kaizen Agreement is een garantie voor continue zorg van jouw software en organisatie. Tegenwoordig omarmen veel bedrijven deze filosofie. Bij SevenLab zijn wij van mening dat je software niet achter kan blijven, als je bedrijf in ontwikkeling is. Regelmatig spar je met een IT accelerator van SevenLab over de huidige stand van zaken. Zo krijg je inzicht in waar de applicatie eventueel verbeterd kan worden én wordt dat vervolgens ook gedaan. Lees verder om te zien wat Kaizen voor jouw bedrijf kan betekenen.

Meer weten?

Ga het gesprek aan met Koen!

  Wat betekent Kaizen?

  Van oorsprong kan het woord vertaald worden naar “het beter maken van slechte dingen”, of “veranderen voor verbetering”. In de praktijk komt dit neer op continue kleine veranderingen. Kaizen is dus een proces van constante verbetering. Dit zorgt ervoor dat de productiviteit stijgt omdat het systeem altijd up-to-date is.

   Werken met Kaizen

  Zoals eerder aangegeven spar je regelmatig met een IT accelerator van SevenLab. Daarbij wordt de huidige stand van zaken besproken en de mate waarin je tevreden bent met de applicatie. Tijdens deze sparsessies vergaart de business analist inzichten over je organisatie en hoe het werken met de applicatie gaat. Als je eenmaal werkt met de applicatie, komt het geregeld voor dat er ruimte is voor procesoptimalisatie. Zo groeit de software mee met je bedrijf, en andersom. Soms kunnen kleine verbeteringen een grote impact hebben, zowel op het gebied van productiviteit als beveiliging van je services.

  Voordelen van de Kaizen Agreement

  1. Meer betrokkenheid: kleine continue veranderingen zorgen voor meer betrokkenheid. Luister hierbij goed naar je werknemers. Zij werken immers met de applicatie en kunnen je vertellen waar eventuele verbeteringen nodig zijn;
  2. Meer motivatie: omdat je werknemers meer betrokken zijn, zullen ze ook gemotiveerder zijn. Op het moment dat ze de verbeteringen doorgevoerd zien in de applicatie, geeft dat een gevoel van soevereiniteit. Dit zet aan tot harder werken;
  3. Betere acceptatie van nieuwe ideeën: het kan soms lastig zijn om een nieuw idee door te voeren. Je personeel is gewend om op een bepaalde manier te werken. Als het doorvoeren van verbeteringen de nieuwe standaard wordt, doorbreek je de status quo. Simpelweg omdat je team nu gewend is op scherp te staan en verandering associeert met positiviteit.

   Waarom wij werken met Kaizen

  Bij SevenLab geloven wij in groei van jouw bedrijf. Dat garandeer je alleen met software die up-to-date is. Werken via Kaizen past perfect binnen onze filosofie. Bij SevenLab werken wij met Scrum. Scrum staat voor werken in multidisciplinaire teams in korte sprints naar een bepaald doel. Het is een zeer flexibele manier van werken met veel feedbackmomenten. Zo heb je altijd duidelijkheid over de voortgang. Een sprint duurt normaliter één tot vier weken. Kaizen is in feite een langere feedbackloop. Je kan zelf aangeven hoe vaak je met de business analist in contact komt. Dit kan ook gewoon telefonisch of op de chat. Op die manier garandeert SevenLab een applicatie op maat.