Waarom wij modulair ontwikkelen

Maatwerk software kan behoorlijk arbeidsintensief zijn. Vooral als alles “from scratch’ moet worden gecodeerd. Bij modulair ontwikkelen hoeft dat niet meer. Onze modulaire aanpak zorgt ervoor dat we kunnen bouwen op wat we al hebben gebouwd. Daarnaast wordt de software flexibeler en ontstaat er ruimte voor echt waardevol maatwerk.

modulair
Meer weten?

Ga het gesprek aan met Koen!

  Modulair ontwikkelen

  Modulaire software werkt als een geheel, maar bestaat uit een verzameling van losse modules. Elke module is ontworpen om specifieke functionaliteit uit te voeren. Vaak is een module opgebouwd vanuit meerdere componenten. Een software module is een soort ‘pakketje’ dat werkt als een onafhankelijke eenheid en interageert met andere modules. Veel modules voor basisfunctionaliteiten zijn daardoor te standaardiseren en bovendien kan additioneel maatwerk eenvoudig als module worden toegevoegd.

  Standaardisatie

  Een voorbeeld van een standaardmodule is “Authenticatie”. Alle functionaliteiten die bij het authenticeren horen, zitten in deze module. Denk aan ‘account aanmaken’, ‘inloggen’, ‘wachtwoord herstellen’ etc. We hebben een rijke ervaring met het bouwen van meerdere authenticatie processen. Deze ervaring vormt de basis voor de standaardmodule. Deze module biedt diverse opties voor verschillende login-wensen. Zo kun je in een korte tijd een login instellen en aanpassen naar de specifieke behoeftes van de klant. Hetzelfde geldt voor andere basisfunctionaliteiten. Zo is in 20% van de tijd al het grootste deel van de app af!

  Maatwerk

  Daarnaast is het eenvoudig om unieke functionaliteiten aan de applicatie toe te voegen als deze ook als module wordt opgebouwd. Een klant kan bijvoorbeeld speciale behoeften hebben die niet door de standaardmodules worden gedekt. In dat geval kunnen we een specifieke module ontwikkelen voor de behoeften van de klant.

  Flexibel

  Modulaire ontwikkeling maakt het voor klanten ook gemakkelijker om hun applicaties in de loop der tijd aan te passen als nodig. Zij kunnen gemakkelijk bestaande modules vervangen of nieuwe functies toevoegen die als afzonderlijke modules zijn gebouwd. Modulaire software is in essentie enorm flexibel. Zo hoef je nooit meer opnieuw te beginnen en heb je een platform waar je mee vooruit kunt werken.

  Toekomst

  Modulaire ontwikkeling is de toekomst. Naarmate de vraag naar software toeneemt, wordt het steeds belangrijker om development te optimaliseren. De voordelen van snelheid en flexibiliteit zijn onmiskenbaar. En naarmate de technologie voortschrijdt, zullen ook de toepassingsmogelijkheden van modulaire ontwikkeling toenemen.