Home Over ons Proces Cases Inzichten Vacatures Contact EN
Vraag een offerte aan

Applicatie voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

Klant WorkBoost
Datum december 2021
Product App

Ontwikkel met Workboost

Workboost is een activerende applicatie dat met gedragswetenschap en gamification werknemers stimuleert om te ontwikkelen. Het ontwikkelproces dat professionals, zoals leraren, (loopbaan)coaches en consultants, met hun klanten doorlopen wordt door Workboost leuker, sneller en effectiever.

Discover

WorkBoost benaderde SevenLab om het eigen proof of concept om te zetten in een schaalbare applicatie. Tijdens de Discoverfase hebben we daarom de visie van WorkBoost uiteengezet en aangescherpt om tot een realiseerbaar MVP te komen. De uitdaging was om een werkbare vorm te vinden die de logica van de methode van WorkBoost ondersteunt en optimale schaalbaarheid en gebruiksvriendelijkheid biedt.

Meer over deze fase

workboost

Design

Het Design van de applicatie was een leuke uitdaging voor onze UX/UI Designer. Hier lag de focus vooral op het inrichten van een vriendelijke en leerzame omgeving om leren te stimuleren. Daarbij was het belangrijk dat de vormgeving de Positive Reinforcement Techniek ondersteunt om de ervaring van een beloning te versterken. Om te zorgen dat de leerstof optimaal kan worden opgenomen is er gezorgd voor een zo laag mogelijke cognitive load. Het resultaat is een minimalistisch, persoonlijk en intuïtief ontwerp, dat de gebruiker positieve feedback geeft.

Meer over deze fase

 

Build

In twee sprints van twee weken heeft ons development team het ontwerp omgezet naar een werkende applicatie. De frameworks die hierbij zijn gebruikt zijn Laravel en VueJS. Daarnaast is Ionic gebruikt om de applicatie beschikbaar te maken op meerdere platforms. Naast de werkende app stond schaalbaarheid en veiligheid van de gebruiker centraal tijdens het ontwikkelen. Door de Agile aanpak en nauwe samenwerking met WorkBoost heeft het team in een zeer korte tijd een volledig werkende native app live gezet. Na groot succes van de eerste versie hebben we met dezelfde werkwijze het platform verrijkt met een dashboard. Deze tweede versie stelt coaches instaat om nog betere leermodules aan te maken en inzicht te krijgen van de teamresultaten.

Meer over deze fase

Grow

WorkBoost heeft in korte tijd een flinke groei doorstaan en wordt inmiddels veelvuldig gebruikt. We stonden aan de grondslag van de introductie van de eerste versie en hebben al enkele doorontwikkelsprints doorlopen. Het platform is uitgebreid met een overzichtelijk dashboard, dat coaches nog beter in staat stelt om lessen aan te bieden. SevenLab heeft de software in beheer en biedt support voor eventuele incidenten om optimaal gebruik te waarborgen.

Meer over deze fase

Resultaat

Lessen gevolgd 4700+
Boostcoins verdiend 41700+