Home Over ons Proces Cases Inzichten Vacatures Contact EN
Vraag een offerte aan

Van 3D-ontwerp naar bouwtekening met één druk op de knop

Klant OnePush
Datum november 2021
Product SaaS platform

Van 3D ontwerp naar bouwpakket met Onepush

Onepush is de digitale oplossing voor de scheepsbouw. Het biedt de mogelijkheid om 3D ontwerpen van schepen te maken en om te zetten in een bouwpakket. Met één druk op de knop. Iedereen van ontwerper, ingenieur tot scheepsbouwer kan de tool gebruiken. Dit betekent dat weken voorbereidingstijd klaar is in slechts een paar uur.

Discover

Het uitgangspunt van Onepush is een algoritme dat een scheepsontwerp om kan zetten in bruikbare bouwtekeningen. De uitdaging voor 7Lab was om deze technologie uit te werken tot een schaalbare digitale tool. Met expertise op het gebied van zowel IT als business, hebben wij Onepush van A tot Z hierbij kunnen adviseren. De voornaamste doelstellingen die centraal stonden waren tijdsbesparing en schaalbaarheid. In de vorm van een full-on SaaS-platform is er een ‘disruptive business model’ opgesteld die een nieuwe dimensie geeft aan scheepsbouw van nu.

Meer over deze fase

Design

Het ontwerp van Onepush was gericht op een snelle groei in gebruikers. Aan de hand van het logo en de huisstijl is er in twee weken tijd een volledig platform ontworpen. Om nieuwe gebruikers te overtuigen van het product was een logische flow essentieel. De juiste balans tussen gebruiksgemak en informatievoorziening heeft gezorgd voor een intuïtief strak ontwerp als eindresultaat.

Meer over deze fase

Build

De complexe software deed ons developers-hart sneller kloppen. Met Angular frontend en Laravel backend hebben we een ruimte ingericht waar 3D ontwerpen in geupload kunnen worden. Deze maakt door middel van websockets een ingewikkelde vertaalslag om de gebruiker live statusupdates van de ontwerpen te geven.

Daarnaast hebben we een custom made dashboard ontwikkeld om de 3D ontwerpen te bewerken. Het aangepaste ontwerp kan uiteindelijk met één druk op de knop, one push, worden omgezet in een bouwtekening voor de staalfabriek. In zes sprints van twee weken zijn al deze functionaliteiten volledig uitgewerkt tot een werkend eindproduct.

Meer over deze fase

Grow

Inmiddels is OnePush live en zijn we bezig met het doorontwikkelen van de tool. Het platform zal uitgebreid worden met een communicatiemodule waarin reageren binnen projecten mogelijk wordt. Een andere centrale doorontwikkeling is het toevoegen van gebruikers aan specifieke projecten en/of modellen en de mogelijkheid om deze onder te verdelen in organisaties, projecten en modellen.

Meer over deze fase

Resultaat

Unieke platform gebruikers 300+
Aantal 3D tekeningen gemaakt 1750+