Optimaliseer het energieverbruik van de consument met slimme software

Druk op verduurzaming en bewustere klanten geeft de energiebranche de uitdaging om het energieverbruik te verlagen. Naast duurzame energiebronnen is er ook veel winst te behalen bij het verbruik van de consument. Lees hier hoe je het energieverbruik van de consument kunt optimaliseren door slimme software.

Meer weten?

Ga het gesprek aan met Koen!

  Generator

  Veel winst valt al te halen bij het begin van de customer journey. Door een gepersonaliseerd pakket aan te bieden kan de klant het energieverbruik laag houden, kosten besparen en kan de distributie effiënter worden ingezet. Een handige tool die daarbij kan helpen is een energiegenerator. Een applicatie waar de klant zelf zijn energiewensen in kan vullen om een op maat gemaakt energiepakket af te sluiten. Hiermee krijgt de klant een gepersonaliseerde ervaring en de leverancier waardevolle data van de consument. Deze data kan vervolgens worden ingezet voor een optimalere dienst. 

  Inzicht

  Weinig klanten hebben inzicht in hun verbruik. De ouderwetse meterkast en de jaarlijkse metingen geven een indicatie, maar is nog zeer summier. Zeker gezien de technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren. Door de komst van slimme producten, lampen en stopcontacten is het mogelijk om gedetailleerd real time inzicht te krijgen van het energie verbruik. Door dit inzicht aan te bieden in een overzichtelijk dashboard kunnen consumenten betere keuzes maken. 

  Smart controle

  Nadat er een gepersonaliseerde pakket is afgesloten en er real time inzicht is in het gebruik van de consument, ontstaat er een enorme bron van waardevolle data. Deze data is essentieel om verbruik automatisch te optimaliseren. De distributie kan dan automatisch afgestemd zijn op het verbruik door software dat steunt op data-analyse, A.I. modellen en Machine Learning. Uiteindelijk is zo’n smart home klaar om met andere smart homes aangesloten te worden op een smart grid.