Met Predictive Analytics kijk je in de toekomst

Als het gaat om de toekomst voorspellen denken we vaak aan handlezen, koffiedik kijken, of oude geschriften van de Inca’s of Nostradamus. Maar tegenwoordig is dat anders. Door het toepassen van Predictive Analytics kun je op basis van data, wetenschap en A.I. en Machine Learning software voorspellen wat er gaat gebeuren. Predictive Analytics komt een stuk dichter in de buurt dan de waarzegster op de kermis.

data
Meer weten?

Ga het gesprek aan met Koen!

   

  Verbanden leggen en patronen herkennen

  Predictive Analytics maken gebruik een brei van data om verbanden te leggen en patronen te herkennen. Zo ontdek je snel bepaalde trends en om te projecteren op de toekomst. De mogelijkheden van deze technologie groeien, omdat we steeds meer data verzamelen doordat we steeds meer digitale middelen gebruiken en deze steeds meer sensoren krijgen. Meer data dus! Hoe meer verschillende variabelen, hoe complexer de samenhang is en hoe accurater de voorspellingen zijn.

  Predictive analytics maakt het mogelijk om met vooruitziende blik te anticiperen op de toekomst en passende keuzes te maken. Dit kan op veel vlakken goed van pas komen! Hoe dit precies werkt, wordt in onderstaande video helder uiteengezet:

  Voorspellende toepassingen

  We hebben geen ingewikkelde modellen nodig om te voorspellen dat dit in veel branches goed van pas kan komen. Hier een aantal voorbeelden:

  Marketing
  Welke marketeer zou niet willen kunnen voorspellen wie klant kan worden. Dat zou adverteren een stuk effectiever maken. In plaats van doelgroepen bepalen op basis van geslacht, leeftijd, interesses, vermogen etc. kan Predictive software de klant vinden op basis van individuele variabelen. Aan de hand van socio-demografische gegevens, zoek- en koopgeschiedenis, online interactie en omgevingsfactoren is de potentiele klant zo uit te pikken en inschatten welke benadering het beste past.

  Finance
  Er zijn zoveel dingen die invloed hebben op de aandelen markt dat veel investeren neerkomt op onderbuik gevoel. Vandaag de dag zie je steeds meer voorspellende modellen om de marktwerking in kaart te brengen. Door software zoveel mogelijk interne en externe variabelen te laten analyseren kunnen bedrijven de juiste investeringen doen. Meer financiële toepassingen zie je hier:

  Zorg
  Hoeveel levens zou een arts kunnen redden als hij vooruit kan kijken. Op het moment zijn er al veel voorbeelden van data analyses die in kaart brengen welke patiënten risico lopen op bepaalde complicaties, zoals diabetes, astma of hart- en vaatziektes. Met de integratie van betere sensoren in apparaten van bijvoorbeeld smartwatches, kan de zorg steeds meer complicaties van te voren voorkomen in plaats van achteraf genezen.

  Er zijn nog veel manieren om de technologie van predictive analytics toe te passen. Predictive analytics zijn vaak complex en kosten vaak veel tijd en aandacht om te ontwikkelen. Toch kun je met veel data, doeltreffende vragen en de juiste modellen op korte termijn al behoorlijke resultaten realiseren.


  Alvast beginnen met het digitaliseren van data of het toepassen van A.I. of Machine Learning om op de feiten vooruit te lopen? Wij denken graag mee. Vraag via deze knop naar de mogelijkheden