MBO opleidingen werken efficiënter door keuzedeel-tool

Het keuzedeel van het MBO is een mooie kans voor leerlingen om te verbreden of verdiepen, maar zorgt ook voor veel administratieve werklast bij het onderwijspersoneel. Het is een complexe taak om de juiste informatie van alle keuzedelen duidelijk aan te bieden en de keuzes van de leerlingen door te voeren. Daarom heeft SevenLab in samenwerking met het Nova College een keuzedeel-tool ontwikkeld. Met deze tool wordt de administratieve rompslomp verleden tijd en kunnen de leerlingen gemakkelijk hun studieloopbaan inrichten.

Meer weten?

Ga het gesprek aan met Koen!

   

  Het resultaat is een webapplicatie waarmee de 13.000 leerlingen van het Nova College hun vakkenpakket kunnen samenstellen. Er zijn koppelingen gemaakt met backoffice systemen welke de lasten verlicht van opleidingsmanagers en de administratieafdeling.

  Waarom MBO Keuzedeel-tool?

  • Meer achtergrondinformatie bieden
   Door gebruik te maken van een online en centrale omgeving is het mogelijk de keuzedelen van alle nodige informatie te voorzien. Deze informatie is overzichtelijk en toegankelijk voor de leerling.
  • Administratieve last verlagen
   Met een handige tool kunnen gegevens eenmalig op een gemakkelijke manier digitaal worden ingevoerd. Zo kan de data automatisch worden verwerkt op alle relevante platformen.
  • Keuzeproces vereenvoudigen
   Geen ingewikkelde inschrijfprocedures met uitgebreide formulieren, maar een gemakkelijke optie om digitaal een keuze kenbaar te maken. Na een digitale goedkeuring worden deze gegevens automatisch doorgevoerd naar de backoffice

  Benieuwd naar de mogelijkheden? We maken het graag inzichtelijk! Stuur een berichtje of bel Koen.