Maak software die productinformatie aan Navision koppelt en win tijd!

Veel bedrijven met een grote voorraad maken gebruik van software als Navision om de voorraad bij te houden. Heel overzichtelijk, maar ook beperkt als het gaat om het verwerken van de juiste productinformatie. Bijzondere producten hebben vaak unieke informatie die niet in standaard software te verwerken valt. Bij SevenLab is het mogelijk om een ondersteunend Productinformatie Management Systeem (PIMS) te ontwikkelen. Deze software koppelt productinformatie aan Navision. Waardoor veel tijd kan worden bespaart. Vooral bij bijzondere en unieke producten, zoals bijvoorbeeld wijn…

Meer weten?

Ga het gesprek aan met Koen!

  Commercieel directeur Martijn Kwast kwam bij SevenLab met bovenstaand probleem. Inmiddels beschikte Kwast Wijnkopers over een geklimatiseerd magazijn met de capaciteit voor een miljoen flessen kwaliteitswijn met een grote voorraad die wordt bijgehouden met Navision. Bij elke wijn hoort een uniek verhaal en complexe smaakbeleving. De uitgebreide informatie werd opgeslagen in losse documenten en Excel-bestanden. Deze ouderwetse manier van werken maakte het lastig om de productinformatie te verwerken en nam veel tijd in beslag. Bovendien was het erg foutgevoelig.

  Voor Kwast lag hier dus een grootste kans voor optimalisatie. In nauwe samenwerking met Martijn Kwast zelf, werkten de developers van SevenLab aan een digitale oplossing: WijnDB. Een op maat gemaakt centraal systeem voor alle productinformatie van alle wijnen uit het gehele assortiment. Door de WijnDB bespaart het bedrijf zo’n 1500 uur per jaar!

  Voordelen van een Product Informatie Management Systeem

  • Verbeteren van huidige proces
   Door informatie centraal en gestructureerd vast te leggen wordt de kans op fouten verminderd en tijd bespaard.
  • Snel genereren brochures
   Met alle informatie beschikbaar het nu mogelijk is om met een druk op de knop een brochure in huisstijl te genereren. Iets waar iemand vroeger een paar uur mee bezig was.
  • Snel delen van informatie
   Door andere software zoals een app, webshop, Navision en klantsystemen te koppelen, loopt alle productinformatie synchroon en hoeft deze maar één keer te worden opgeslagen.

  Benieuwd naar de mogelijkheden van een PIMS voor jouw bedrijf? Stuur ons gerust een chatbericht ➡️We maken het graag inzichtelijk.