Hoe kan ik mijn IT landschap het beste organiseren?

Een IT landschap is een complex samenspel van applicaties en software. Bestaat het uit veel verschillende onderdelen, die op verschillende momenten zijn ontwikkeld, dan kan dat op ten duur problemen op leveren. Wees niet bang om afstand te nemen van legacy systemen. Deze zorgen vaak voor een trage workflow, omdat ze de ontwikkelingen op de markt niet meer bij kunnen benen.

Meer weten?

Ga het gesprek aan met Jari!

  1. Zorg voor eenheid en openheid

  Om een zo gestructureerd mogelijk IT landschap te creëren is het van belang dat je iedereen in je bedrijf achter je hebt. Om budgetten en manuren veilig te stellen wil je het management aan je kant hebben. Communiceer daarom openlijk en wees reëel met je doelstellingen. Ben je niet reëel, dan loop je het risico dat je jezelf in de vingers snijdt.

  2. Take your time

  Redelijk cliché, maar daarom niet minder relevant. Neem de tijd bij het inrichten van je IT landschap. Iedereen binnen je organisatie moet zich aanpassen aan nieuwe structuren en systemen. De een doet dat sneller dan de ander. Neem daarom ruim de tijd als het aankomt op deadlines en doelstellingen. Op die manier zorg je ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op komen te staan en dat iedereen positief aankijkt tegen eventuele veranderingen in het IT landschap.

  3. Wees flexibel

  Het is belangrijk dat je een duidelijke visie hebt als het aankomt op je IT landschap, maar blijf wel flexibel. Er zullen zich altijd onverwachte situaties gaan voordoen. Wees in zo’n geval dan niet bang om af te stappen van je vooraf opgezette ideeën. Het zal de samenwerking met alle betrokken partijen ten goede komen, waardoor je eindresultaat beter zal zijn.

  4. Zoek naar een klik

  Bij het samenwerken met een externe partij voor ontwikkelen van software en het inrichten van je IT landschap is een klik cruciaal. Waarschijnlijk zijn jullie voor een langere tijd aan elkaar gebonden. Vaak kan een eerste ontmoeting je al een goede indruk geven van een eventuele samenwerking. Komt het bedrijf geloofwaardig over? Wie vallen er onder hun klantenbestand? Laat je gevoel spreken en ga alleen in zee met een partij als het goed voelt.

  Ben je klaar om jouw IT landschap te (her)organiseren? Ga ervoor! Ga pijnpunten niet uit de weg, maar pak alles aan. Het zal je op de lange termijn veel hoofdpijn gaan schelen. De juiste software ontwikkelaar zal er voor zorgen dat je op de korte termijn resultaat zult gaan boeken.

  Aan de slag met software?

  Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang direct advies van onze IT Expert.