Hybrid Development: Cross platform in een handomdraai

Elk platform werkt op zijn eigen manier en vraagt om andere benadering. Dit maakt het een tijdrovend proces om software te ontwikkelen die op zowel Android als iOS dezelfde ervaring biedt. Met de komst van Ionic is dit verleden tijd. Deze Hybrid Development tool maakt het mogelijk om automatisch software te vertalen naar elk platform.

Meer weten?

Ga het gesprek aan met Koen!

   

  Wat is Ionic?

  Ionic is een gratis open source framework. Het heeft een gigantische bibliotheek met componenten voor apps op alle platformen, zoals iOS, Android, Electron en het Web. Deze componenten maken het mogelijk om de vertaalslag te maken tussen platformen. Hierdoor kun je de software schrijven in elke technologie naar keuze (HTML, CSS, Javascript) en uitrollen op elk platform. 

  Wanneer Hybrid Development?

  De keuze voor Hybrid Development hangt heel erg af van het hoe je van plan bent de software beschikbaar te maken. Lanceer je bijvoorbeeld een Saas-tool die veel gebruikers op verschillende platformen moet bedienen is het raadzaam dit hybride op te zetten. Dit heeft de volgende voordelen:

  1. Goedkoper en Makkelijker
   Er hoeft maar een source-code geschreven te worden voor alle platformen. De developer kan deze schrijven in zijn eigen taal, waardoor ingewikkelde ‘native’ kennis omzeild kan worden. Dit scheelt tijd en geld.
  2. Platform onafhankelijk
   Als de software eenmaal is gelanceerd is het niet afhankelijk van een platform. Dit vergroot de markt en het gebruik.
  3. Eenvoudige Updates
   Nieuwe updates worden in een keer overal toegepast.
  4. Offline beschikbaar
   Het fijne aan een hybride app is dat deze ook offline beschikbaar zijn.
  https://www.youtube.com/watch?v=34fDUKaJBtw

  Nu ook met VueJS

  Onlangs heeft Ionic de koppeling met VueJS gelanceerd. Dat is goed nieuws aangezien wij bij SevenLab gespecialiseerd zijn in het toepassen van VueJS Front end. Dit omdat het perfect aansluit bij het Laravel .PHP framework. De komst van Ionic Vue maakt het voor ons makkelijk om de software op elk platform te implementeren.