Hoe vind je de juiste software leverancier? (2/2)

Deel 2 van ons interview met Frank Brouwer van het Nova College en Menno Knol van Edualdo. Beide zijn ze Product Owner en werken ze samen met SevenLab aan slimme software. We hebben het in dit interview onder andere over het SCRUM proces en de wensen van de gebruiker, maar we beginnen met de vraag hoe je de juiste software leverancier kiest.

Meer weten?

Ga het gesprek aan met Koen!

   

  Menno, hoe kies je de juiste software leverancier?

  Er zijn een paar dingen die je eerst moet uitzoeken voordat je een software leverancier kiest. Menno schreef bij zijn zoektocht naar een software ontwikkelaar eerst een Request for Proposal uit. Daarin verwerkte hij zoveel mogelijk informatie over de wensen die hij had. ”We hebben uitgezocht hoe we de samenwerking aan willen gaan. Wat willen we gaan bereiken, waar zit de toegevoegde waarde? Waarom wij gepassioneerd zijn om dat te gaan bereiken. We wilden dit interactief gaan doen, omdat de gebruiker daarin centraal moet staan.”

  Volgens Frank is het belangrijk om prioriteiten te stellen, zodat het SCRUM proces zo soepel mogelijk kan verlopen. ”Tot nu toe gaat het SCRUM proces goed, we lopen zelfs iets voor op schema. Ik verwacht ook dat het een beetje uitkomt zoals we dat willen.”

  Frank Brouwer in een meeting

  Menno vertelt verder: ”Specifieke wensen die we hadden waren vooral dat we het willen maken samen met de doelgroep. Dat is het belangrijkste eigenlijk altijd voor ons geweest. Dus eigenlijk bepaald de gebruiker wat we op de backlog gaan zetten en welke vervolgstappen we gaan maken. Het belangrijkste is altijd geweest om de gebruiker centraal te zetten.”


  Heb je deel 1 van het interview nog niet gezien? Je bekijkt hem hier.