Hoe deze groentekwekerij controle kreeg over de traceerbaarheid van de oogst met slimme software

In de wereld van voedselproductie is het erg belangrijk om alles goed te kunnen traceren. Het kunnen volgen en vastleggen van elke stap in teelt- en verwerkingsproces geeft producenten gemoedsrust en consumenten vertrouwen. Green Specialties, een top sla-kwekerij, zag het belang van traceerbaarheid in en besloot hun processen te verbeteren met slimme software. In dit artikel lees je hoe Green Specialties grip kreeg op de traceerbaarheid van hun oogst met vernieuwende technologie.

Meer weten?

Ga het gesprek aan met Laurent!

  Het belang van traceerbaarheid

  Traceerbaarheid binnen de voedselproductie is cruciaal voor het garanderen van kwaliteit en veiligheid van producten. Dit stelt producenten in staat om efficiënt en nauwkeurig informatie te verschaffen over de oorsprong, verwerking en distributie van hun producten. Voor Green Specialties was de implementatie van een geavanceerd traceerbaarheidssysteem van groot belang om als aanbieder verse en hoogwaardige producten te waarborgen.

  De uitdagingen van handmatige traceerbaarheid

  In het verleden vertrouwde Green Specialties op handmatige processen om de traceerbaarheid van de oogst te waarborgen. Dit omvatte het beheren van papieren documentatie en handmatige gegevensinvoer, wat tijdrovend was en gevoelig voor fouten. Bovendien belemmerde dit een volledig inzicht in het  teelt- en verwerkingsproces en de identificatie van potentiële knelpunten. Er was behoefte aan een efficiënter en betrouwbaarder systeem met een informatiever, professioneler en technischer benadering.

  De oplossing: De Green Trace App – Om een nauwgezette controle van hun oogsttraceerbaarheid te waarborgen, heeft Green Specialties gekozen voor de Green Trace App, een geavanceerde softwareoplossing die uitgebreide transparantie biedt in het teelt- en verwerkingsproces. Door gebruik te maken van dit traceerbaarheidsplatform, konden ze elke fase van de teelt zorgvuldig monitoren en cruciale gegevens vastleggen. Van zaadselectie tot oogst en transport van de sla, elk aspect werd gedetailleerd gedocumenteerd en veilig opgeslagen.

  Voordelen van de Green Trace App

  • Verbeterde traceerbaarheid: Green Specialties heeft volledige controle over de traceerbaarheid van hun gewassen verkregen. Hierdoor kunnen zij de herkomst van elke partij sla efficiënt bepalen en proactief inspelen op mogelijke kwaliteits- of veiligheidsproblemen.
  • Efficiënte processen: Door de implementatie van de Green Trace App zijn de processen bij de slatelers geoptimaliseerd. Dankzij de automatisering van gegevensregistratie en -analyse heeft Green Specialties waardevolle tijd kunnen besparen en daardoor is de productiviteit verhoogd.
  • Verhoogd vertrouwen: Met een betrouwbaar traceerbaarheidssysteem heeft Green Specialties het vertrouwen van hun klanten kunnen versterken. Dit stelt consumenten in staat om met zekerheid de sla van Green Specialties te consumeren, in de wetenschap dat deze zorgvuldig geteeld is en tot de oorsprong traceerbaar.

  Toekomstige mogelijkheden

  Met het succes van de Green Trace App in het waarborgen van de traceerbaarheid van hun oogst, opent zich een wereld van mogelijkheden voor Green Specialties. Ze kunnen de verzamelde gegevens gebruiken om trends en patronen te identificeren, waardoor ze hun teelt- en verwerkingsprocessen verder kunnen optimaliseren en innoveren.

  Dankzij de implementatie van de Green Trace App heeft Green Specialties controle gekregen over de traceerbaarheid van hun oogst. Met behulp van slimme software en innovatieve technologie kunnen ze elke stap van teelt- en verwerkingsproces volgen en de kwaliteit en veiligheid van hun producten waarborgen. Dit succesverhaal van Green Specialties is een inspiratie voor andere organisaties in de voedselindustrie die streven naar verbeterde traceerbaarheid en efficiëntere processen.


  Als je meer wilt weten over de Green Trace App of ben je benieuwd naar hoe jouw bedrijf de traceerbaarheid kan verbeteren, neem dan contact met ons op.

  Gerelateerd