Gebruik software in de strijd tegen de Corona crisis

De economische gevolgen van het corona virus zullen in veel sectoren nog een lange tijd voelbaar zijn. Werknemers die thuis komen te zitten, het verlies van klanten of de verandering in het consumentengedrag zorgen ervoor dat veel bedrijven voor een flinke uitdaging komen te staan. Het is daarom belangrijk om nu op zoek te gaan naar middelen die bijdragen aan efficiëntie van de bedrijfsvoering om tijd en geld te besparen.

Meer weten?

Ga het gesprek aan met Koen!

  Het toepassen van de juiste slimme software is daarom eerder een must dan een luxe. Zet software in de strijd tegen de Corona crisis. SevenLab helpt hier graag bij door mee te denken over hoe software jouw bedrijf weerbaar kan maken voor de komende tijd. Hier een aantal voorbeelden van de mogelijke kansen voor het implementeren van IT.

  Waarom nu juist software?

  • Bedrijfsprocessen Automatiseren
   Veel tijd kwijt aan een bepaald belangrijk bedrijfsproces? Door deze te automatiseren, kun je enorm veel tijd besparen. Bovendien maakt dit het proces minder foutgevoelig, wat het risico op onnodig verlies van inkomsten verminderd.
  • CRM
   Veel bedrijven hebben een groot klantenbestand, maar benutten deze nog niet optimaal. CRM-software maakt het mogelijk om het gedrag van de klanten inzichtelijk te maken. Door deze data te analyseren kan de software op de wensen en behoeftes anticiperen. Dit zorgt ervoor dat je bedrijf altijd het juiste aanbod heeft.
  • Supply Chain Software
   Deze software houdt de voorraad bij en trackt informatie van leveringen. Hierdoor kunnen er accurate voorspellingen worden gedaan over de vraag en aanbod van de goederen of producten. Zo kun je bijvoorbeeld opslagruimte besparen, omdat er veel meer inzicht is in de benodigde voorraad. Andere voordelen zijn dat leveringen sneller verlopen en er minder fouten plaatsvinden bij transacties.
  • API
   Misschien gebruikt je bedrijf al meerdere software programma’s, maar werken ze nog niet optimaal samen. API (Application Programming Interface) is software dat verschillende programma’s met elkaar kan linken. Hierdoor wordt alle informatie automatisch gesynchroniseerd en beter gecommuniceerd tussen verschillende afdelingen.

  SevenLab helpt

  Dit zijn een aantal voorbeelden, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Elk bedrijf heeft zijn eigen uitdagingen en daarom is het belangrijk om de juiste digitale oplossingen te vinden. Misschien is jouw bedrijf wel meer geholpen met een chatbot, een webshop of een VR tool? Onze IT accelerators hebben alle expertise in huis om de vertaalslag te maken van business naar IT.

  Wij begrijpen dat veel bedrijven voor een flinke uitdaging staan. SevenLab helpt daarom door onze kennis van software te delen. De juiste digitale oplossing kan namelijk een vitale rol spelen. Wij geven nu gratis IT- advies. Klik hieronder voor een videogesprek met een van onze experts.