Digitale omgeving helpt het onderwijs in coronacrisis 

De coronacrisis raakt ook het onderwijs. De scholen zijn momenteel dicht en staan voor de uitdaging om een nieuwe en veilige vorm te vinden om onderwijs aan te bieden volgens de richtlijnen van het RIVM. Omdat het zo’n ongekende situatie is, is het belangrijk dat schoolleiders de koppen bij elkaar steken. Om dit te faciliteren hielpen wij Edualdo met het inrichten van een digitale omgeving waar schoolleiders ervaring en kennis kunnen uitwisselen om snel en efficiënt tot solide oplossingen te komen.

Meer weten?

Ga het gesprek aan met Koen!

  Edualdo

  Edualdo biedt leraren een platform om elkaar te helpen. SevenLab maakte voor Edualdo een digitale omgeving waar docenten kennis en ervaring uitwisselen. Leraren kunnen hier terecht voor specifieke vraagstukken. Niet alles is uit een module te halen en daarom is het fijn om met ervaringsdeskundigen in gesprek te gaan. Doordat het inmiddels als veel is gebruikt, is dit communicatieplatform uitgegroeid tot een uitgebreide kennisdatabase. De onderwerpen zijn enorm divers. Door deze overzichtelijk onder te verdelen en duidelijk aan te bieden, zorgen we ervoor dat de bezoeker snel antwoord vindt op zijn vraag.

  Crisis in het onderwijs

  Door de corona maatregelen zijn de scholen gesloten en leraren genoodzaakt de lessen op een andere manier in te richten. Dit is een ongekende uitdaging waar niemand op is voorbereid. Het is daarom belangrijker dan ooit om kennis, ervaringen en ideeën uit te wisselen. Door de krachten te bundelen op Edualdo komen docenten samen tot de beste aanpak voor het nieuwe digitale leren vanuit huis.

  Schoolleiders staan nu ook voor een aantal behoorlijk lastige taken. Aan de ene kant het faciliteren van alle mogelijkheden om onderwijs digitaal aan te bieden en aan de andere kant de scholen inrichten tot een veilige plek die voldoet aan de voorschriften van het RIVM. Onder school- en teamleiders is er dan ook een dringende behoefte om met elkaar hierover in gesprek te gaan.

  Edualdo voor schoolleiders

  Vanuit School.info kwam het verzoek bij Edualdo om met enige spoed een soortgelijke service voor schoolleiders aan te bieden. Zo kwam de aanvraag bij SevenLab terecht om een veilige online omgeving in te richten. Een van de kernwaardes van SevenLab is om mensen te helpen met het bouwen van slimme software en in tijden van crisis dragen we daarom graag een extra steentje bij. Ondanks dat er veel werkzaamheden op de planning stonden, heeft onze Senior Developer Arjan extra tijd vrij gemaakt voor dit project. Door zijn extra inzet is er in korte tijd (anderhalve week!) een digitale omgeving voor schoolleiders uit de grond gestampt.

  Het eindproduct is direct online gegaan en inmiddels al door veel schoolleiders in gebruik. Zo’n 200 (uitgenodigde) gebruikers zijn actief. Uit de gebruikersstatistieken blijkt dat het platform als geroepen komt. In de korte tijd dat het online staat, zijn er al zo’n 600 vraagstukken in behandeling genomen. Hopelijk draagt dit bij aan solide oplossingen voor het onderwijs.


  Het zijn lastige tijden waarin veel branches voor ingewikkelde uitdagingen staan. Door de noodzaak om fysieke afstand te houden, liggen veel oplossingen in het digitaliseren van processen, bouwen van software of inrichten van IT. Wij helpen graag waar we kunnen en geven daarom gratis IT-advies.