De volgende stap in app ontwikkeling: wearable devices

Wearable devices… de volgende stap in de digitalisering van ons leven. Analoge klokken worden vervangen door smart-watches waarop de laatste emails, updates en notificaties te zien zijn. Met Google Glass kan je zelfs je leesbril/zonnebril omtoveren tot always-on smartdevice.

Zelf draag ik al een half jaar elke dag een Pebble smartwatch, een comfortabel horloge dat de belangrijkste updates weergeeft op een klein e-paper display. Verder kan ik in één oogopslag het eerstvolgende item van mijn agenda, het weer, de datum en de tijd zien. Het bekijken van de notificaties heeft een minimale impact op mijn workflow, ik kan zelfs zeggen dat ik nu sneller kan zien of ik al dan niet direct actie op een bericht moet ondernemen. Zo houdt ik meer tijd over voor de rest van het werk.

digital acceleration
Meer weten?

Ga het gesprek aan met !

  Google, LG, Pebble, Samsung, Apple en vele anderen

  Op dit moment vind er een ware titanenstrijd plaats. De grote smartphone makers proberen allemaal de beste wearable te maken. Google heeft hier nu zelfs een aparte versie van Android voor uitgebracht: Google Wear. Binnenkort komt LG met de eerste Android Wear smartwatch (LG G Watch).

  Een andere fabrikant die erg z’n best doet is Samsung, met de Galaxy Gear.

  Waarom nog een apparaat?

  Wearables lenen zich uitstekend voor het monitoren van het menselijk lichaam. Dit maakt ze dan ook uitermate geschikt als fitness ondersteuning. Steeds meer fabrikanten bouwen bijvoorbeeld een hartslagmeter of stappenteller in. Zo kunnen de vitale signalen van het menselijk lichaam continu worden gemonitord.

  Verder is het een mooie aanvulling op je telefoon. In één oogopslag zien wat er speelt, zonder asociaal je telefoon uit je zak te halen.

  Apps ontwikkelen voor wearables

  Het ontwikkelen van apps voor wearables brengt nieuwe uitdaging met zich mee namelijk:

  • Extra aandacht voor de interface door het kleinere scherm; bepalen welke informatie nu echt het belangrijkst is
  • Ander platform; hoewel Android Wear bijvoorbeeld bijna hetzelfde is zijn er toch kleine verschillen waarmee je rekening moet houden
  • Een wearable heeft beduidend minder knoppen; bij Google Glass geeft je bijvoorbeeld alleen stem commando’s, hier moet je de interface op aanpassen

  Wij houden de markt voor wearables nauwlettend in de gaten. We zijn benieuwd wanneer de eerste klant zich meldt voor een app op één van deze platformen.