App voor de zorg; speel snel in op veranderingen
Informatiesystemen binnen zorginstellingen zijn vaak zeer complex. Het is voor de gemiddelde medewerker daarom ook lastig om op efficiënte wijze gegevens in te voeren of op te zoeken. Voorbeelden van dit soort systemen zijn SAP, Microsoft Dynamics en AFAS ERP voor de zorg. Allemaal prima software pakketten, echter is de drempel voor het correct opslaan en gebruiken van data vaak hoog.


Ga het gesprek aan met Koen!
De implementatie van een ERP systeem voor een zorginstellingen is noodzakelijk; managers, leveranciers, verzekeraars en medewerkers halen hier hun gegevens uit. Echter wordt de organisatie hierdoor wel een stuk logger. Het wordt lastiger om in te spelen op veranderingen omdat een gewenste wijziging in de werkwijze vaak gepaard gaat met langdurige change trajecten, hoge kosten en/of vage workarounds. Daar komt inmiddels verandering in… met de komst van apps.
Vervang de peperdure consultant door een app
De huidige technologie voor apps stelt zorginstellingen in staat om snel en kosteneffectief op veranderingen in te spelen. Niet het hele ERP pakket hoeft te aangepast te worden maar er wordt een app ontwikkeld die vele malen sneller en voor minder kosten gerealiseerd kan worden.
Met een app kunnen vaak-terugkerende handelingen of nieuwe processen eenvoudig worden “doorvertaald” naar de database van het gebruikte ERP pakket. Het voordeel is dat deze zich kan richten op een bepaalde selectie aan taken zoals het invoeren van patiëntgegevens, vastleggen van aantekeningen, invullen van een formulier, tonen van managementinformatie, ziektebezoek registratie of het melden van personeelsevents.
Makkelijk
Iedereen weet tegenwoordig hoe hij/zij met een app kan omgaan. Bovendien biedt een app het voordeel dat er tijdens het normale werk data vastgelegd kan worden, men zit niet meer vast aan de computer als data-entry punt. Er kan ook meer interactie plaatsvinden tussen zorginstelling en patient. Dit door bijvoorbeeld de mogelijkheid te bieden voor de patient om aanvullende service te bestellen (eten etc.). Personeel en patiënt vinden het vaak leuk om met een app te werken.
Voorbeeld
In een ziekenhuis wordt gewerkt met SAP. Binnen SAP worden bezoekafspraken gemaakt. In SAP zijn er een aantal schermen nodig om dit voor elkaar te krijgen. De flexibele structuur van het ERP pakket zorgt ervoor dat er ook een hoop onduidelijkheid bij de artsassistenten ontstaat, bovendien gaat er kostbare tijd verloren met de omslachtige invoermethode.
Met een app, specifiek voor het maken en opzoeken van bezoekafspraken, kan dit beter. Dit kan per medewerker al gauw enkele minuten per zoekopdracht schelen in vergelijking met SAP. Dit omdat de app specifiek is gemaakt voor het maken en opzoeken van afspraken. Bovendien hoeven de assistentes dan niet meer achter de balie zitten om dit te doen. Daarmee zijn ze gedurende de dag (tijdens de telefonische stand-by) ook beschikbaar om te assisteren met het normale werk.
Laat een app ontwikkelen voor uw zorginstelling of ziekenhuis en maak het makkelijker voor uw medewerkers. Neem contact met ons op.